Två dagar i Köpenhamn

17.05.2018 kl. 11:52

I månadsskiftet april - maj så åkte jag tillsammans med Karin till Köpenhamn. Där träffade vi upp, och fick bo hos, vår kusin Emma. Turligt nog så råkade vår småkusin Melina också vara på plats så vi slog till med en liten släktträff!

Köpenhamn är verkligen en perfekt stad att åka till sådär över ett veckoslut. Det finns passligt mycket som man "måste" se och sen kan man koncentrera sig på att testa på olika restauranger och bara strosa på måfå. Hit måste jag åka igen.


Vi möttes upp på flygplatsen och tog sedan metron in till Köpenhamn. Efter att snabbt ha lämnat väskorna hemma hos Emma så gick vi vidare.

Vi gick förbi söta rosa hus och strosade omkring en stund i centrum. Förstod med det samma varför typ alla tycker om Köpenhamn.

Huvudsakliga orsaken varför vi var i Köpenhamn var för att Karin skulle jobba för Slow Food som hade ett event över helgen. Vi gick på ett mingel där det bland annat hängde korvar från träden.


Det serverades också ägg från nästen som var utplacerade lite här och var. Efter att minglet var över så gick vi vidare och drack ett glas på en jazzbar för att sedan köpa pizza och gå hem och äta middag.

Nästa morgon steg vi upp i relativt god tid. Vi klädde på oss, hoppade på stadens elcyklar och tog oss till Atelier September som vi hade blivit tipsade om från många håll.


Med god orsak. Det var mysigt och god mat. Det lönade sig dock att vara där precis när de öppnade som vi gjorde, för redan 20 minuter senare var det lång kö.

När vi var mätta och belåtna tog vi oss vidare mot Ködbyen där det Slow Food-eventet hölls. Så här såg jag ut hela helgen.


Karin anteckande tills bläcket i hennes penna tog slut. Trots det så fortsatte hon anteckna, får fortfarane obehag när jag tänker på att hon har antecknat utan bläck. Det där rispiga ljudet som uppstår på samma sätt som en gaffel mot en tallrik. Hyj.


Solen sken och folk höll på att förbereda inför eftermiddagens disco soup.


Det som disco soup innebar, var att de hade fått massor av svinnmat från butiker runt om i stan som de sedan gjorde soppa på. Flera hundra kilo råvaror räddade dom.


Vi slog oss ner på solstolar vid ett litet utecafé i Ködbyen.


Tog varsitt glas vin och beställde hamburgare. Det duggade litelite, men det störde inte.


Den där hamburgaren, jag måste prata lite om den. Vanligtvis brukar jag först och främst föredra pizza och hamburgare brukar jag vanligtvis inte alls vara förtjust i att äta. Om det är en burgare med kött i så brukar oftast köttet vara torrt och alldeles för mycket så jag ångrar typ alltid att jag inte körde på ett vegetariskt alternativ. Den här burgaren var inte ens nära torr. Den var perfekt, och råkar vara så att det var den bästa burgaren som jag någonsin har ätit.

Efter att vi fyllt på burgarna med lite svinnsoppa så tog vi elcyklarna vidare genom staden. Kan varmt rekommendera att turista genom Köpenhamn på cykel, speciellt elcykel. Det var så otroligt bekvämt och smidigt.

På söndagsmorgonen bestämde gick jag och Karin igen ut för att insupa det sista av Köpenhamn före det var dags för Karin att sätta sig på flyget för att åka hem.

Självfallet var vi tvungna att fota blommorna, man är ju ändå bara människa.

Vi gick ner mot Nyhavn, som sig bör.

Sedan satte vi ner oss på en brygga vid operahuset och chillade där en god stund.


På vägen tillbaka mot kusin Emmas gick vi förbi det här söta stället.

Samt den här söta innergården.

Och sen blev det dags för Karin att ta sig mot flygplatsen.

Jag hade dock kvar några timmar före jag behövde röra på mig, så tillsammans med Emma och Melina for vi till Christiania.

Vi strosade omkring. Kändes så random att det var lagligt att sälja hasch och marijuana som om de sålde meterlaku.

Vi gick vidare och inspekterade området.Vi hade verkligen tur med vädret, det gassade bara på.
Djuren var rätt så nöjda de med.


Via lunch så gick vi tillbaka till kusin Emma. Chillade där en liten stund före det var dags för mig att åka till flygplatsen och hem till Stockholm. 
 

 

Astrid Lindroos
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.