Det stora Barcelonainlägget, del 1

23.04.2018 kl. 23:33

Tillsammans med mina klasskompisar spenderade vi lite på två veckor o i Barcelona i mars.


På flygresan dit drack vi lite vin, sov, kollade på film, snackade, och vad som nu hör därtill.


Jag konstaterade att det var aningensvårt att veta var vattnet tog slut och land tog vid. Visserligen fattar man ju hur det ligger till, men det var ändå fint. 


Vår resa i Barcelona var alltså ett samarbete med Fotoskolan STHLM, internationella skolorna och Erasmus+. Vi var sammanlagt 36 elever på plats. Tillsammans med en fotograf (+ bildbehandlare då alltså) skulle vi under två veckors tid planera och fotografera material för lokala företag i Barcelona. Tillsammans med Viktor fotograferade, styleade, roadade och allt som hör därtill, produkter för de spanska företagen La Oca och Let's Pause.


Första kvällen på plats styrde vi stegen tvärs över gatan till Rosa Negra för några mojitos och pina coladas.


Någon timme senare var det dags att dra sig hemåt mot Sagrada. Vi bodde hos värdfamiljer, tillsammans med tre klasskompisar bodde vi hos Rosa Maria. Sötaste tanten någonsin men allt för stort fan av halvfabrikat.


På hemvägen tog vi en titt på Sagrada Familia. Ofattbart stor alltså.


Min klasskompis Heida.

Nästa dag sken solen, vilket var en trevlig överraskning till snöstormen som rådde i Stockholm samma dag som vi åkte. Eller egentligen så var det inte en snöstorm, alla bara krockade för att folk inte fattat att sätta på vinterdäck.Den första helgen var vi en hop klasskompisar som gick in i Sagrada Familia. Man fick en tidpunkt som man kunde gå in, så vi satte oss på ett café brevid kyrkan för att få tiden och gå.


Väldigt sällan som jag ids lägga mina pengar på turistattraktioner där man måste köa i timtalet, men det här var verkligen värt det.


Av alla bilder som jag tog inifrån Sagrada Familia så kan inte någon av bilderna visa hur mäktigt det var där inne.


Och fönstren reflekterade ett färgspel.


När det besöket var över så tog vi oss ett kvarter uppåt för att äta pizzaslize för 2,5€.

Astrid Lindroos
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.