januari och februari i ett

25.03.2018 kl. 20:18

Det var länge sedan jag bloggade och det är mycket som har hänt under tiden som har gått. 

Jag har bland annat varit i Finland en helg för att gå på två kompisars bröllop. Dessutom har jag hunnit flytta från Spånga till Sollentuna / Norrviken, Ari har varit på besök, redigera en hel massa bilder och spenderat två och en halv vecka i Barcelona. Men jag börjar med att återge tiden innan Barcelona, så tar jag den resan i ett nytt inlägg och varför jag var där.

När vi hade varit tillbaka i skolan i typ en vecka så hade vi klassfest hemma hos Cattis, den gick kanske aningen överstyr. Men roligt var det åtminstone!


Tillsammans med Cattis och några av hennes kompisar så gick vi på kvinnomarsch i januari. Känns ju alltid lika mäktigt att delta i dessa. En del av sammanhanget liksom.En annan dag så gick vi några från klassen på öppningen av Scnadinavians nya butik på Vasagatan här i Stockholm. Vi gick sedan vidare till Kungsholmen och fotade lite där. Bland annat var min klasskompis Linnea med.
I början av februari åkte jag tillbaka till Helsingfors över en helg. Skulle gå på en bröllops/kärleksfest på lördagen, men fredagen spenderade jag med att gå och simma till Allas med Karin och vi fortsatte sedan med att dricka skumppa. 

Helgen efter Helsingforsbesöket så var det dags att flytta, med hjälp av min kusin Zebastian som fick agera flyttkusk. I några dagar sovde jag på golvet men köpte sedan en luftmadrass som jag sovde på tills jag fick min möbelleverans från Ikea.

Otroligt bekvämt det där med hemleverans av möbler. Speciellt när jag inte har möjlighet att bara låna en lastbil hur som helst och åka iväg själv och hämta upp. Jag saknar ännu ett matbord, men det fixar sig.Det kändes väldigt synd att vara tvungen att flytta från Spånga, men jag trivs i min nya lägenhet här i Norrviken. Det är en bit in till centrum men i och med att jag vet att jag inte kommer bo här längre än två år så är jag otroligt nöjd. I och med att boendesituationen i Stockholm är som den är, så är jag också väldigt nöjd med att ha haft möjligheten att hitta lägenhet rätt så smidigt via Blocket.


Runt hörnet finns det ett promenadstråk som går längs med vattnet. Om jag har gissat rätt så finns det en badstrand gömd undan snön här.Ari var på besök i några dagar i slutet av februari före jag åkte iväg till Barcelona. Börjar aningen känna av distansirritationen. När båda är på studerandebudget så är det inte det lättaste att ha råd med att sätta pengarna på att resa och träffa varandra var och varannnan vecka heller. En helg här och där är inte heller så värst givande. Trots distansirritationen så är det inget problem med distansen.

På samma gång så är det rätt så skönt att jag faktiskt kan koncentrera mig på mina studier helt. Brukar sitta allt för länge kvar i skolan, men om jag skulle bo nära familj och Arska och en drös vänner så skulle jag troligen inte ha samma möjlighet. Så det är ju åtminstone rätt så bra! 

Astrid Lindroos
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.