Jullovet i bilder

27.01.2018 kl. 14:36

Tillbakablickarna bara fortsätter. Idag fick jag äntligen till det och satte ner mig för att gå genom bilderna från jullovet.

Man tror att två veckor skall vara en lång tid, men sist och slutligen är två veckor ingen tid alls när man har fullt schema och vill bocka av och hinna träffa så många som möjligt. Jag hann spendera julen i Ingå med familjen, äta middag hos Aris föräldrar på juldagen, åka vidare till Ekenäs för att träffa fammo, faffa och annat löst folk, träffa Skinka, träffa Annu, åka på jobb, se den nya Star Wars filmen och hänga med Ari. Trots att dagarna var fullspäckade så var det exakt vad jag behövde. När jag tog båten tillbaka till Stockholm så var jag redo att ta itu med det nya året.


Julafton inleddes med utflykt till Kopparnäs.
Vi drack glögg och åt korv. Kändes som en rätt så bra ny tradition.


Ari var också med.

Eftersom det blåste för mycket vid Kopparnäs så tog Erik sitt årliga julaftonsdopp i den närliggande sjön istället. 


Och efter att vi ätit färdigt så kom också julgubben på besök.


Några dagar senare åkte jag ner till Ekenäs. Kvällen inleddes med vin och fire balls på Kråkholmen tilsammans med Fredde, varefter vi sen gick vidare till Santa Fé. Nästa dag hängde jag med fammo och faffa före jag åkte ut till Miilo och åt pizza med henne, Kisse och deras katter.

Dagen därpå åkte jag tillbaka till Helsingfors.

På nyårsdagen på dagen gick vi från Kronohagen över torget för att äta brunch på Fazer.Efter en liten shoppingrunda poppade vi saft åt Märtha och champagne åt oss för att tacka för det gångna året och välkomna det nya.

Några dagar senare åkte jag och hälsade på Skinka och inspekterade när hon packade upp eftersom att hon flyttat några dagar innan. Älskar att umgås med kompisar när det packas upp.

Dagen därpå tog jag återigen tåget in från Järvenpää och åkte till Arabia för att hälsa på en annan kompis.

Med Ari kollade vi på Star Wars. En skolkompis berättade tidigare i december att det är Disney som äger Star Wars franchisen och att därför märker man att det titt som tätt kommer någon comic relief i en annars allvarlig situation och att det i hennes mening kan vara lite störande. Nu när vi kollade så märkte jag verkligen av den här comic reliefen och började själv fundera över hur onödig den egentligen var. Liksom jämförelsevis med de första Star Wars-filmerna så var det verkligen en stor skillnad.

Till slut var det dags att tacka Finland för den här gången och åka tillbaka till Stockolm. Tog ett varv via Kmarketen i asematunneli för att köpa med mig en sallad som jag kunde äta på hytten. Hade dessutom laddat ner flera avsnitt av the Crown så att jag kunde kolla när jag var offline.


Och min vana trogen så gick jag även via baren och tog ett glas vin i mitt eget sällskap före jag gick tillbaka till hytten och somnade, så gott som man nu sen sover på en båt.

Astrid Lindroos
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.