Mål för 2018

05.01.2018 kl. 13:39

Foto: Karin

2018, nytt år och nya mål. Som jag i början av förra året skrev, så är jag inget vidare för att sätta upp nyårslöften, men mål är något som jag kan tycka att passar bättre. Mål är något som man hoppas att man skall kunna få avklarade utan att det skall kännas som det är pakkopå utan främst något att sträva efter.

 • Fortsätter på mitt mål från förra året: börja fotografera mera för mig själv. Jag har inte fotograferat till vardags på vad som känns som en evighet, så jag vill gärna börja plocka upp min kamera och bygga upp ett arkiv igen, samt att det ger mig möjlighet att utvecklas som både fotograf och retuschör.

  I en kreativ utbildning är det dessutom till stor nytta att hålla igång kreativiteten så om inte annat, så kan jag åtminstone ha det som en morot.
   
 • Satsa mera på att kunna frilansa som retuschör. Retusch är vad jag främst vill jobba med, så målet är att kunna försörja mig själv på det. Studerar ju i och för sig ännu i två år, men man kan ju åtminstone ta några steg åt rätt håll.
   
 • Känna mig fräschare överlag, jag har haft allt för många stunder där jag inte kännt mig på topp ur en fräschhetssynvinkel. Tänker många ansiktsmasker, återfuktande såsom exfolierande, dricka vatten och typ sallad istället för extempore fiskpinnsmiddag. Någon slags motion skulle väl också vara på sin plats.
   
 • Har varit lite lat vad det gäller matlagning under hösten, men jag vill gärna skylla på att den bakomliggande orsaken är för att jag inte haft en ugn hemma. Så med det sagt så vill jag bli aktivare på matlagningen och igen börja äta mera enligt vad och hur min diet rekommenderar mig att äta.
   
 • Det här är kanske det mest specifika målet. Att uppdatera min dator med ny hårdskiva och mera RAM-minne. Just nu så kan jag inte ha Photoshop och internet öppet samtidigt för då laddar den oftare än vad jag kan jobba med den. Måste blir smidigare än så för annars kommer jag småningom slänga den i väggen av ren och skär ilska.

 

Det tycker jag att kan räcka? Jag återkommer till den här listan om ganska exakt ett år, så får vi se hur det sist och slutligen gick med punkterna. Tills dess!

Astrid Lindroos
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.