Hösttermin på Fotoskolan STHLM

30.12.2017 kl. 14:25

Foto: Erik Thor

Mängden med information som vi har tagit in under året har ju heller inte varit så värst liten. Vi har lärt oss allt från lagerstruktur till hur man använder dodge & burn i grålager, bildförlängningar, path tool och oändligt antal lagermaskar. Hur man på bästa sätt skärper bilder för webb vs. print och ställa färgstick i bland annat hudtoner. Hur man skapar struktur på bästa sätt där det inte fins struktur, hur man framhäver olika detaljer i bilder och vad man skall tänka på.

Bilden ovan är en av de sista uppgifter vi hade i December. Det var ett bildpar, på en man och en kvinna. Temat för bilderna var makt. Så vi skulle trycka på med kontrast, byta färg på slipsen, matcha hudtonen i ansiktet och på handen, snofsa till klockan, framhäva strukturen i kostymen och sätta en "makt"-ton över bilden.

Våra lärare har främst varit från retuschbyrån Layer1. Utöver dem så har även Mud Studios varit på besök, Big Image har hälsat på, vi var på studiebesök på Peas and Understanding, Elin Kero har hållt en föreläsning samt Kristoffer Samuelsson och Martin Moos från the Color Club. Utöver det så har vi haft historiebeskrivning, färglära och tre veckor av bildkommunikation. Så sist och slutligen så har tiden verkligen varit späckad med program.

Under vårterminen så skall vi fortsätta med bildenbehandling ända till slutet av Februari, sen åkter vi på en 2 veckors utomlandspraktik till Barcelona (!!!). Därefter kommer vi att ha kurs i juridik och etik, retusch och montage samt en kort kurs med color grading. Så jag kan lätt säga att det känns bra med lite jullov här emellan varven då det troligtvis kommer att bli en rätt så bråd vår. Men det är helt okej, för det är sjukt roligt och jag känner att jag är på exakt rätt plats.


Ifall någon som läser det här är nyfiken på utbildningen så rekommenderar jag först och främst skolans hemsida, men annars är det också bara att kontakta mig, antingen kommentera eller via mail! :) 

Astrid Lindroos
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.