Planer för självständigheten

06.12.2017 kl. 17:51

Det känns faktiskt lite underiigt att inte vara i Finland idag, när vi ändå firar 100 år av självständighet idag. För att fira så hämtade jag typ 8 chokladplattor till skolan idag för att låta alla klasskompisar också ta del av den finska chokladen. Skall väl ta mig en titt på slottsbalen också, känns nästan som att det är ett nödvändigt ont idag. Har dessutom aldrig lyssnat så mycket på Finlandia som jag har gjort idag.

Slottsbal och pyttipanna. Det blir bra det.

 

Fotograferade ett stilleben för att hedra det 100åriga Finland med enbart finsk design. 

Astrid Lindroos
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Har en finne i min språkkurs här i Portugal och läser även en del bloggar av finländare. Det är roligt att se att den här dagen är viktig för er, även för "utomländarna". Själv hade jag nog inte reagerat nämnvärt för att Sverige fyllde 100, än mindre om jag bodde utomlands. Fast det är klart. Jag läser en hel del svenska bloggar/tidningar och de hade nog uppmärksammat det, så på så sätt hade jag ju märkt av dagen, haha :P Vet inte om den där nonchalansen tyder på "otacksamhet" för fosterlandet eller att en helt enkelt inte är särskilt patriotisk. Det ena än det andra
Joanna07.12.17 kl. 12:05
Jag fattar nog helt din point. Inte har jag heller känt mig så patriotisk före jag flyttade till Stockholm, men nu känner jag mig mer och mer som att jag är Finne i grund o botten och på nåt sätt lärt mig först nu att verkligen uppskatta det. Det där med 100 åriga Finland. Sverige har ju alltid varit ett starkt land och inte varit erövrat. Men Finland var ju en del av Sverige från medeltiden och efter det hörde det till Ryssland i ungefär 100 år före man 1917 krigade för självständigheten. Aldrig någonsin har jag tänkt så mycket på veteranerna och vad de verkligen gjorde för oss, för annars skulle vi höra till Ryssland ännu idag. Det är en ganska mäktig känsla när man sätter in sig i den. :)
30.12.17 15:19

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.