Små skillnader mellan Finland och Sverige

07.10.2017 kl. 14:30

Mången finlandssvensk har flyttat till Sverige före mig, och trots att avståndet till Finland verkligen inte är stort så finns det några små skillnader som jag har kunnat konstatera. Bland annat:

- Vet inte om jag har fel här, men man verkar inte vinka in bussen här? Busschauffören stannar självmant, åtminstone på de sträckorna jag har åkt.

- Verkar vara vanligare med telefonabonnemang som har begränsad mängd mobildata, dessutom verkar det vara mycket dyrare än finska telefonabonnemang. 

- Det känns vanligare med snygga produktförpackningar här. Se nu bara på den här potatismjölsförpackningen och makaroniförpackningarna! 


 

Astrid Lindroos
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Instämmer med alla tre punkterna :)
Märkte också snabbt det där med bussen och har upplevt att busschaufförerna nog trott jag bara vinkat till dem liksom, varit glada när en hoppat på! Morjens morjens :D
Jenny08.12.17 kl. 01:04
Haha, jepp! Det är såna småsaker som sist o slutligen ändå e verkligt märkbara :D
30.12.17 15:12

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.