En helg i Finland

03.10.2017 kl. 11:58

Eftersom vi hade några lediga dagar under den här veckan så bestämde jag mig för att åka hem över helgen. 

När jag väl kom till Finland på lördag förmiddag så plockade Ari upp mig från flygplatsen och så körde vi direkt till Ingå skogarna. Mamm visste inte om att jag skulle komma (eftersom jag sagt att jag inte hittat något billigt flyg, hehehe) så hon blev lätt sagt överraskad när jag plötsligt dök upp bakom en stor sten där i Ingå. 

Märtha fyllde år dagen innan så det bjöds på släkt och kalas, varefter det var väldbehövligt med en utflykt i skogen för att jämna ut sockerintaget litegrann.

Äventyraren Erik hade kollat ut en väg genom skogen som skulle ta oss till en liten sjö. Det var ungefär 1,2 kilometer enligt kartan.

Vi hittade mången svamp och flera blåbär som var tvugna att plockas och ätas.

Väl uppe på ett berg så fanns det till och med utsikt och man kunde urskilja höjdskillnader lite längre bort.

En liten lättbehövlig paus före utflykten fortsatte och det egentliga äventyret började.

Vi tappade nämligen bort oss passligt tills när det började skymma. Det var en måttlig rolig överraskning, men vi kom ju ut ur skogen till slut.

Nästa dag körde Ari och jag ÄNTLIGEN iväg till Kellokoski och Kinuskilla som ligger i bruket, och som jag har velat besöka i typ ett års tid. Rekommenderar verkligen, bra kaffe och rejält utbud!

Naturen var det heller inget fel på. Det är roligt det där med att hösten ligger aningen före här än i Stockholm, så det är ju roligt att jag får uppleva ruskan två gånger under samma höst.

Vi åkte vidare till Järvenpääs campingområde för att insupa lite mer av det gråmulna höstvädret.

Och idag, om några timmar, åker jag tillbaka till Stockholm. Vet faktiskt inte när jag kommer att komma tillbaka till Finland igen, men allra senast till julen.

Astrid Lindroos
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Aj, var det du? Erik sa, att det var en ytterst sällsynt, blå svamp.
mamm05.10.17 kl. 20:04

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.