Erik Johansson på besök

22.09.2017 kl. 12:49

 


Erik Johansson; Demand and Supply, 2017

 

I veckan föreläste Erik Johansson på skolan och söta öde så inspirerande det var. Han är en svensk fotograf / fotokonstnär / surrealistisk fotograf som numera är bosatt i Prag. Han berättade om sina bilder, hur han kommer på sina ideér, sin process, hur han jobbar, hur företagandet går och allt som hör till. Han visade upp några av sina photoshopfiler och hur hans lagerstrukturer kan se ut. Han berättade att hans filer oftast blir flera gigabyte stora, jag tänker bara på min MacBook som förbereder sig för en sakta död så fort som jag har två program uppe.

Nåväl, det var åtminstone otroligt inspirerande, jag fattar bara inte hur han hittar på alla sina ideér. Antar att det helt enkelt kräver år av träning. 

Just precis hade vi en tent i digital färglära och med det är våra inledningsveckor nu över. Nästa vecka börjar vi med själva bildbehandlingen och det känns ju helt otroligt spännande.

Astrid Lindroos
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Hoho, hans bilder är nog faktiskt imponerande!
miilo22.09.17 kl. 13:17
Nå hjep! Sjukt intressant att se hur han går tillväga.
03.10.17 13:15
Wow! Inspirerande :)
Vanessa27.09.17 kl. 20:32
De va de verkligen!
03.10.17 13:14

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.