Tre veckor i Stockholm

13.09.2017 kl. 21:56

Nu har jag bott ungefär tre veckor här i Stockholm och imorgon är det dags att åka hem till Helsingfors för en snabbvisit över veckoslutet. Har inte mycket inplanerat, men åtminstone så skall jag dricka skumppa med Karin, umgås med Ari och möjligen även gå på pizzabingo. Före jag skall packa min väska så tänkte jag att jag kan ju faktiskt berätta vad jag har haft för mig under de tre senaste veckorna.- Den första veckan körde vi ganska snabbt igång med information. En förmiddag möttes vi upp på söder på Peas & Understandings kontor. De har bland annat hand om all produktfotografering och retuschering för H&M.

- Min närbutik.

- Gusi råkade jobba på en tatueringsstudio på söder under min första vecka som Stockholmare. Vi möttes upp och tatuerade en gullviva åt mig.

- Elin Kero föreläste en dag om sitt företagande och livslärdomar

- Det har varit mycket pendeltåg och tunnelbaneåkande. Har jobbat väldigt mycket på kvällarna efter skolan men när den värsta jobbruschen är över så skall jag hoppeligen börja utforska staden liiiite mera. Nu har jag typ tagit pendeltåget till Odenplan, strollat på Drottninggatan och tagit pendeltåget tillbaka till Spånga. Men det hinns.

- Ibland har den regnat men oftast har det faktiskt varit rätt så fint väder.- Har kollat in nya produkter som vi inte har i Finland, eller som de inte har här. Bland annat har jag aldrig sett dessa dippsmaker förut, dessutom verkar det inte finnas Mynthon här.

- Grillen vid skolan som står där i bakgrunden. Har dock inte besökt ännu.

- I vår datorsal så får vi inte jobba med en datormus, inte för att jag gör det på min laptop heller. När vi sitter och jobbar med bilder så kommer vi uteslutande att jobba med wacom-plattor. Jag är redan frälst.

- Förra veckoslutet träffade jag upp en gammal kompis för en FIKA, som de verkligen älskar att prata om här i Sverige. Men en fin tradition, jag klagar inte.

- Skolan, som sagt. Förra veckan hade vi en intensivkurs i fotohistoria och nu har vi i två veckors tid en kurs i färg och form.

- Vi har i två dagars tid ritat perspektiv, stilleben och kroki. Det är verkligen inte det lättaste men vi kommer nog att ha otrolig nytta av de i fortsättningen av utbildningen.

Astrid Lindroos
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Kommer bli mycket fika under dessa 2,5 år tror jag hahaha!
Linnéa Olsson16.09.17 kl. 15:26
hahah, tror jag också! :D
03.10.17 13:16

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.