Vindsvåningslägenhet

09.09.2017 kl. 13:53

Näst i tur i serien om flytten till Stockholm så kommer min lägenhet. Jag fick äran att hyra in mig i en vindsvåning i ett radhus Spånga. Lägenheten är 30kvm, köket är kanske inte fullt utrustat (ugn saknas) men det kompenseras med trägolv och sneda tak. På grund av det sneda taket så är det bekvämast att duscha när man sitter på en pall, men det kompenseras i sin tur av ett takfönster på i badrummet.

Beroende på rusning, så tar det härifrån in till Stockholm city mellan 20-40 minuter med buss och pendeltåg. I ärlighetens namn så tycker jag att det är rätt skönt att bo i ett lugnt område utan oljud från att tidigare har vaggats till sömn av spårvagnarna som gick utanför fönstret på Hämeentie. Vet inte om det är på grund av frånvaron av störande element eller eftersom min säng är väldigt bekväm, men jag sover otroligt bra här.

Alla hade lagt upp skräckexempel för mig om hur det är att söka boende i Stockholm, folk flyttar ju faktiskt runt som dårar eftersom bostadssituationen ser ut som den gör. Just därför vet jag också att jag hade otroligt tur med boendet och jag är otroligt tacksam över det. Här kommer jag nog att trivas.

Astrid Lindroos
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Superhuippu! Måste komma och hälsa på snart!
fia09.09.17 kl. 18:07

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.