Nairobi, dag två

02.05.2017 kl. 21:28

Nästa dag på resan! Dagen började med en promenad i Karura Forest. 

Medans Karin och jag hade tagit in naturen så samlade Märtha på löv som hon sedan var väldigt stolt över.

Väl tillbaka i huset så var det bara att rusta om och åka vidare. Här en bild som jag tog från bilen, föreställande Kibera som är östafrikas största slum. Helt otroligt stort, man blev lite stum där för en stund.

Vår destionation var huset där Karen Blixen bodde och som numera är ett museum! Kolla upp henne, en fascinerande kvinna!

Vi fick en guidad rundtur runt gården och huset. 

När vi hade lärt oss lite om Karen Blixen så var det dags att åka mot vår lunch, men vi stannade först vid en pärlfabrik, nämligen Kazuri.

Vi följde med alla steg. Först blandades leran med vatten och pressades för att det skulle vara möjligt att arbeta med den. Därefter formades den till kulor i olika former, alternativt fat och porslin. Därefter torkade kulorna i några dagar och sedan var det dags att måla dem. Efter att de målats skulle de in ugnen igen och sen skulle det göras smycken av dem.

Slutresultaten var bland annat detta. Utan tvekan så har jag en nyfunnen respekt för pärlor/kulor/vaddetnuheter.

Efter Kazuri så åkte vi mot Talisman som är en otroligt mysig restaurang!


Det fanns en lekpark intill som Märtha fick underhålla sig i tills maten dök upp.

Jag tog en quinoa/tonfisk-pokebowl och en Tusker.

Efter en stund så var det dags att åka tillbaka. Här samling av Matatus.

Får och kor betade titt som tätt intill vägen. Såg dessutom en åsna som betade på refugen på motorvägen. Kändes säkert.

Som jag minns det så bestod resten av dagen av allmänt chillande, en trevlig middag och sånt som hör till när man träffar släkten.

 

Astrid Lindroos
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Vilka underbara bilder!
Daniela03.05.17 kl. 08:54
Tack!! :)
21.05.17 19:14

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.