Månaden som gick

31.10.2016 kl. 20:37

Imorgon är det november igen fast november 2015 inte alls känns så värst avlägset. Tiden går så snabbt nuförtiden hörni. Iallafall, här kommer en tillbakablick på månaden som gick. Åtminstone en liten del av den.


I slutet av september lanserade jag och Melanie vår fodmap-matblogg Ärtyvät Ämmät. Så under den senaste tiden har mitt liv varit mer matkoncentrerat än tidigare.

Tydligen så har jag åkt bil genom ett höstigt Berghäll i något skede.

Har firat Märthas treårsdag.


Festat till den några gånger och träffat nya bekantskaper och vänner. Påtal om att festa till det, så före jag började med fodmap-dieten så var mina krapulan rätt så olidliga oavsett hur lite jag än druckit. Efter att jag undvikit öl och äppelcider (som har höga fodmap-värden) så har jag kommit undan med endast typ en släng av illamående och lite huvudvärk. Slut på anekdot.

Det har märkbart blivit mörkare på morgonen.


Någon gång har jag tydligen sminkat till mig riktigt ordenligt, som ju är riktigt roligt nu och då.


Har agerat assistent åt Karin, som denna gång tog oss upp på Kasberget i Pojo.


Har spenderat en dag i Stockholm med Karin och Essi. Riktigt såndär hederlig dag med lite shopping, cafébesök och sedan tacos hemma hos kusin.

Nästa dag hoppade vi på Viking Grace tillbaka mot Finland. Spabesök, buffetlunch, tupplur och tv-tittande.

Föga överraskande har jag svept omkring på tryckeriet med en kaffekopp i handen och en ljudbok i öronen. Lyxen att ha ett jobb var man kan lyssna på ljudbok på samma gång som man jobbar. Har snart betat av ungefär 20 ljudböcker på två månader. Rekommenderar varmt!


Mellan packandet av affischer, sammaställande av visitkort, layoutjobb, kollande av dubbelsidighet, vikande av flyers och tryckandet av broschyrer så har jag nu och då ställt mig framför fönster och kollat på hur hösten framskridit. Speciellt körsbärsträden har varit fina att se på när de blir riktigt skrikigt röda under hösten.

Astrid Lindroos
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.