Ett veckoslut

Jag försökte tappert att dokumentera mitt veckoslut, men det gick inte så värst bra, bildutbudet skulle ha kunnat vara mer digert. Däremot tror jag inte att någon egentligen går någon nöd, så vi nöjer oss med vad som faktiskt fastnade på bild.

På fredagkväll styrde vi (d.v.s. Ari och jag) upp med tacos och film. Ingendera av oss tycker egentligen så värst mycket om att göra något värrigare på fredag, efter en lång arbetsvecka så är det absolut skönast att bara varva ner istället.

På lördagen sov vi rätt så länge, när vi väl steg upp var det långt morgonmål på agendan. Sedan fotade jag lite till Ärtyvät Ämmät före det var dags att klä på sig.

Vi styrde stegen mot Kierrätyskeskus var jag hittade lite fotorekvisita. Hade dessutom satt ögonen på en skohylla på gratisavdelningen, men när jag sedan skulle gå efter den så hade någon annan snott den åt sig.


Därefter gick vi genom Hermanni för att gå till loppiset Metka som finns riktigt nära var jag bor. Om någon undrar så bor jag alltså i det där gula huset i mitten.

Vinteruniformen och överraskande rött hår.


När vi kom hem igen så drack vi varsin kopp glögg före det var dags för ishockey respektive pizzabingo.


Det var ju självfallet jag som gick på bingo. Jag har en tendens att ungefär alltid vinna när jag går på bingo, så det har gått så långt att folk buar efter mig när jag vunnit. Men jag klagar inte.


Idag kom Märtha och hälsade på medans Karin och Magnus behövde jobba lite. Efter att både Märtha och Ari gett sig av så har även jag jobbat och försökt få någon bot på de evigt råddiga bild-mapparna som jag har på datorn. Ett näst-intill omöjligt projekt.

Publicerad 13.11.2016 kl. 21:11

Vinterlistan

Det finns så mycket som jag skulle kunna säga, visa och diskutera. Så istället börjar jag med den här vinterlistan som hittas på Ratatas hemsida! Bilder tagna under diverse år och vintrar.

Vad tycker du om vintern?
Jag tycker om vintern. Det är vackert med snö och mysigt med kylan, dessutom så är det inget fel på att ligga hemma och dricka te heller. Mörkret stör mig inte mycket heller, efter den 21a december blir det ju ändå ljusare igen. Men om det är vinter fortfarande i april så tycker jag nog att det har gått lite för långt.

Hur kommer du se ut i vinter?
Påpälsad med rock, halsduk, mössa, vantar OCH REFLEX. I och med att både min rock, halsduk och vantar är svarta så försöker ja "färga upp" mig själv med en röd mössa eller bruna skor, och reflexen är ju självfallet ett måste. I riktigt kalla grader kör jag istället med min röda fjällrävenrock. Inomhus har jag troligen jeans och min ylletröja från & other stories.

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader?
Vintertid skall det absolut vara snö och -20 grader. +10 grader hör ju trots allt inte den traditionella vintern till.

Några särskilda planer för din blogg i vinter?
Inget speciellt egentligen, däremot skall jag försöka på något sätt bli en aktivare bloggare. Lättare sagt än gjort när man är så lat som jag kan vara.

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskallt ute?
Stannar inne och dricker te under täcket. Om jag mot förmodan skall vistas utomhus så gäller dubbla underställ, sockor, kängor tjockaste mössan och allt varmt som jag bara kommer över.

Berätta om ditt bästa vinterminne.
Svårt att säga. Nog har jag ju alltid minnen men sällan har jag minnen som jag tänker att övervinner alla andra. Så vi drar några minnen här som jag kommer ihåg att har hänt under vintertid, oberoende av varandra. Alla från barndomen.

- När elen i barndomshemmet var borta och det var helt otroligt svinkallt i hela huset trots evinnerligt brännas av ved. Sovde med typ alla kläder på och man förbannade sig själv om man var tvungen att gå på wc i natten med stearinljuset i handen. Ibland är det kallt i stockhus från slutet av 1700-talet.
- När jag lekte i en stor snöhög riktigt utanför vår gård. Jag fastnade med skon och tänkte bara "ingen kommer att hitta mig. Här kommer jag att dö". Slapp loss typ 5 minuter senare. Dramatisk som man är.
- När jag tänkte att jag skulle överraska pappa med att elda i alla ugnar i huset. Förstås gick det inte som planerat eftersom jag glömt bort att dra ut spjället så det rökte in och vi blev tvugna att vädra typ hela huset.

Nämn fyra saker du vill göra i vinter.
- Täppa till mina fönster så att det inte blir iskallt i lägenheten.
- Dricka mycket mera glögg än jag gjorde förra året.
- Mysa till det så ofta som det bara går.
- Ta några fina vintriga bilder.

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna.
Inget speciellt här heller. Kommer väl antagligen att lyssna genom en hel del ljudböcker, läsa några bloggar. Om jag riktigt slår till så kanske jag finner ro för att läsa en bok också. 

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern?
Nå först och främst får det helst vara snö på själva julafton. En stor skillnad kommer ju föreningshuset att göra, att återgå till svinkallt landemys framför en brasa är just vad vinter typ är till för. Kanske man riktigt skulle kunna åka lite flataskidor omkring på åkrarna i bygden och dricka kakao efteråt. Hederligt.

 

Publicerad 11.11.2016 kl. 19:55

Jurabergen
Som jag nämnde tidigare så är jag insnöad på att göra porträttmontage. Grundbilden är tagen i Jurabergen för några år sedan. Jag hyser en förkärlek till berg.
Publicerad 07.11.2016 kl. 21:44

Jag är hungrig på mjölk och croissant

Jag hängde med Märtha i någon timme i måndags. Hämtade henne från dagis och så tog vi spårvagnen till ett café där min kompis jobbar. Fascineras hela tiden hur hon har utvecklats från en liten baby som ligger på golvet och gapskrattar åt peekaboo, till att vara lite på tre år och kunna säga "jag är hungrig på mjölk och croissant". Det västnyländska språkbruket hänger med. Man kan liksom diskutera saker, fråga hennes åsikt och, trots att jag inte är en förälder, vara en påverkan i hennes liv. Det är ju faktiskt ganska stort, sådär egentligen.

 

Publicerad 03.11.2016 kl. 21:09

Min vanliga sittplats

Publicerad 02.11.2016 kl. 21:30

Astrid Lindroos - 26 - HKI
astrid.lindroos@gmail.com

Jag är utbildad till tradenom men jobbar med produktionen på ett tryckeri och frilansar som fotograf. I bloggen delar jag med mig av vad som helst som faller mig in. Fotografier, vardagsbetraktelser, åsikter eller matbilder har hittills varit rätt så återkommande inlägg.


Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät. Vi har båda IBS, så alla recept utgår från FODMAP-dieten. Recepten är alltså alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.