Äntligen visitkort!

I tre års tid har jag jobbat på ett tryckeri. Idag tryckte jag äntligen upp visitkort och ett häfte åt mig själv, passligt inför den antågande semestern och stundande flytten till Sverige.

Både visitkorten och häftet tryckte jag på 100% återvunnet papper av märket Cyclus, som dessutom råkar sig vara ett av mina favoritpapper. Pappret har en varm grå ton och lever mera än vad ett "vanligt" papper gör. Rekommenderar verkligen!

29.06.2017 kl. 21:25

Rhododendron

Såg under midsommaren att det hade hänt något åt typ alla mina bilder på bloggen. Fatta irritationen när jag började söka upp felet och insåg att Photobucket numera skall ha 400€ i året om man vill fortsätta linka vidare sina bilder till en tredje part (om någon tror att jag har fel så rätta mig gärna).

Så medans jag sakteliga bojkottar Photobucket, överför mina bilder till Flickr och MANUELLT länkar om mina bilder så tycker jag att vi kan se på några bilder från en söndagspromenad i Rhododendronparken.

Tillsammans med tusentals andra Helsingforsbor så gick jag och Ari en söndag omkring i Rhododendronparken i Haga. Jag har aldrig hört om platsen förr, men det här året har jag sett bilder från platsen på alla slags sociala medier och beslöt mig för att jag också vill åka dit.

Ett hav av blommor. Jag var helt begeistrad.

Trots att han nog menar att han tyckte att det var vackert, så såg han inte riktigt lika uppspelt ut. Speciellt inte när jag ville ta ett porträtt av honom.

Brevid fanns det en park som var fylld med azaelor.

En god stund strosade vi omkring alla blomstrande buskar. tills det sedans var dags att dra sig vidare.De lär blomma ännu, så om någon har vägarna förbi Helsingfors och har lust att åka så rekommenderar jag verkligen det! Ta med en piknik på samma gång.

26.06.2017 kl. 20:36

Första känslan av sommar

18.06.2017 kl. 15:48

Miss Gay Finland 2017

Miss Gay Finland-tävlingen pågår. Miss Gay Finland är som namnet säger, en miss-tävling HBTIQ-personer och ordnas varje år för att stärka jämlikheten och uppmuntra alla att vara sig själva. Årets Miss Gay Finland krönas under pride-veckan i Helsingfors.

Miss Gay Finland gör varje år ett välgörenhets-samarbete och i år görs detta arbete tillsammans med HeSetas Together-grupper. De funkar som stöd för HBTIQ-asylsökande och flyktingar. Intäkterna från sms- omröstningen tillfaller Togethergrupperna. 

Nu är det här ju inte på något sätt ett reklaminlägg, men jag ville bara uppmärksamma hur bra tävling det här faktiskt är. Jag har inte ännu bestämt mig för vem jag skall rösta på, men alla är åtminstone bra kandidater! Ett bra gäng typer helt enkelt.

Jag är otroligt glad att jag fick vara med på ett hörn och fota finalisternas porträtt för i år. Check em out här!

 

17.06.2017 kl. 11:03

Vårens lediga tid

En tillbakablick på vad jag har haft för mig under våren, förutom jobbat, varit ett varv till Kenya och ett varv till Stockholm på inträdesprov. Nå, här är åtminstone en inblick i den lediga biten av våren.

 


Vi tog med en termos och drack vårt kaffe i Hermannin Puisto.

Väskan köpte jag i Nairobi.

Den här typen följde med mig från ett loppis i vintras. Kunde inte motstå fastän Ari inte alls kan förstå varför jag köpt den.

 
 
 
På morsdag mötte jag upp Melanie i vinterträdgården för att checka läget. Hade aldrigt varit där förut så det var verkligen på tiden!
 
En annan dag mötte jag upp Skinka och Karkki för en kväll på stan.
 
Det kändes som det typ var någon festival i staden för det var massor av människor i rörelse och hände något i varje hörn.
 
 


Vi satte oss på Allas terass en stund. 
 
Och senare körde Skinka och jag ut till Drumsö för ett litet cruis som på gamla goda tiden!
 


Åt en dag lunch med Skinka under de blommande körsbärsträden som syns från mitt jobbfönster. Värda att besöka även på hösten då de är helt gylleneröda!
 
En lördag fotade jag finalisterna till Miss Gay Finland.
 
En annan dag åkte jag till Träskända eftersom att Ari fyllde år. Vi gjorde inget speciellt, men åtminstone satt vi på en brygga en stund.
 
Förra veckan när det flög omkring flygplan i Helsingfors så försökte jag och Melanie följa med från mitt fönster. Gick ändå helt bra.
 
Några andra kvällar har jag kollat på solnedgången istället.
 
Att sånt.
16.06.2017 kl. 20:49

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.