Några sista bilder från sommaren

Okej, nu är det dags att ta en sista titt på några andra sommardagar före det är dags att börja uppdatera mera aktuella saker, såsom hur mina studier och Stockholmsflytten har framskridit. 


En fredagseftermiddag åkte jag ner till Ekenäs för att fotografera bröllopsporträtt, varefter jag mötte upp Fredde och vi satte ner oss på baywatch i några timmar.

Några andra gånger har jag chillat på Folkets hus bakgård.

Jag hade en liten avskedsfest hemma samma kväll som det var den där otroliga stormen, det blixtrade på alla håll och ljuset var ganska så mäktigt efter att stormen dragit vidare.

Åkervyer i Ingå.

Främst har jag dock jobbat på WhyPrint och jobbat med att tömma lägenheten på Hämeentie. Samma kväll som jag fick beskedet från Fotoskolan STHLM att jag var antagen så började jag tömma mina skåp. Jag visste att det var mycket att göra sig av med så jag började sälja såna saker på Vallila Kierättää som jag länge har funderat på att sälja. Jag skänkte oerhört mycket kläder och slängde bort det som som samlat damm hur länge som helst. Nu har jag fyra stora ikea lådor med mina saker i Ingå och med en bilfärd över pölen så har jag alla saker som jag tänkte att jag kommer att behöva här i Stockholm under de kommande två åren. Får väl önska mig själv lycka till med att inte köpa mera onödigt. 

Publicerad 05.09.2017 kl. 20:14

En avstickare till Raseborg

Under en av mina semesterveckor så bestämde Ari och jag att ta en avstickare till Västra Nyland över ett veckoslut. Jag kan inte säga specifikt någon stad eftersom vi besökte Karis, Fiskars, Ekenäs och Ingå.

Vi började det hela med ett besök på pub Niska i Ekenäs, eftersom pizza. Blev överraskad av mängden turister och mängden människor som jag inte kände. Brukar vanligtvis träffa någon bekant efter 10 minuter men kände mig typ lika turistig som alla andra den här dagen.

Nåväl. När vi var mätta och belåtna så gick vi vidare till Krono för en snabb skejtrunda.

Fia var självfallet med.

Men tyvärr hann vi inte stanna så länge för vårt tidschema kom emot. Det var dags att köra vidare mot Fiskars och Jenni! Hon höll en privat rundtur åt oss på Ägräs Distillery och Fiskarsin Panimo, eftersom hon kan.

Här väntar gin eller whiskey på att bli hälld på flaska.

Väldans fascinerande hela processen! Exempelvis så skalar dom och skär upp färsk ingefära när de gör sin ingefärsöl. FATTA vilket hantverk. Det är typ den informationen som jag tog med mig hem.

Lite finsk humle.

När byborna började dyka upp så åkte vi vidare till Karis för att besöka Serendi! Det klassiska cafét var jag spenderade alla håltimmar i gymnasiet, tuggandes på en chokoboll eller tonfisktoast.

Nästa dag hade vi tänkt åka till Miilos sommarcafé, men tiden blev så uttöjd när vi låg där på bryggan på Kråkholmen och solen gassade på. Så vi blev kvar där istället.

Ända tills det blev dags för dop! För min kusins nyfödding. Märtha hade aldrig hållt i en liten baby förr så hon var helt otroligt fascinerad. Rent av i esse.

Minns ännu idag den goda smörgåstårtan som vi bjöds på. Den var fantastisk. Jag tycker väldigt mycket om smörgåstårta. Har starka minnen att min barndomskompis mommo lagade otroligt god smörgåstårta. Bara tanken ger mig välbehag.

Nästa dag vaknade vi upp i Ingå, eftersom varför inte! Före vi körde vidare mot Helsingfors så tog vi en avstickare till Kopparnäs. Rekommenderar alla att åka dit och titta på utsikten!

Där sitter Arska och filosoferar en stund, före han blev trött på att jag förevigade stunden och steg upp.

 

 

Publicerad 30.08.2017 kl. 22:31

Ett varv till Sveaborg

I början av juli hälsade Fia på i Helsingfors. Bland annat så skejtade vi, åt god mat, fick besök av Vanessa och besökte Sveaborg.

Varje gång som jag besöker Sveaborg funderar jag på varför jag åker över dit så sällan, det är ju så fint. När vi var där så blommade syrenen ännu, trots att den slutat blomma inne i Helsingfors två veckor tidigare.

 

 

Publicerad 27.08.2017 kl. 22:00

Beställa kakan och lämna den kvar

En sak som jag stör mig något fruktansvärt på är när man i filmer och serier allt som oftast ser att en karaktär beställer en dryck eller mat i en restaurang och sedan lämnar det orört! Alternativt tar hen en liten bit av maten/drycken före hen stiger upp och går iväg.

Det skulle aldrig falla mig in att göra på motsvarande sätt. Först och främst: SVINN, och för det andra så är det ju så otroligt bortkastade pengar. 

Ni som är insatta i film och sånt, har ni någon förklaring på detta oerhört förgargelseväckande beteende?

Publicerad 14.08.2017 kl. 08:43

Jag hänger inte riktigt med

 


Juli är i princip över och min lägenhet har varit i ett flyttlimbo i snart en och en halv månad. Jag har ännu två veckor kvar på tryckeriet före jag har två veckor semester, som kommer att vara väldigt koncentrerade på flytt. Jag kommer att ta farväl av och tömma lägenheten på tavastvägen, föra första flyttlasset till vindsvåningen som kommer att vara mitt hem i Stockholm och föra resten av mina grejer till förvaring (som jag förstås är oerhört tacksam att Karin och Magnus hjälper till med). Därefter åker Ari och jag över någon gång mellan den 24-27 augusti och skolan börjar den 28 augusti.

Plötstligt blev allting så verkligt, om en månad börjar min skola och kommer att pågå i 2,5 år. Ett kapitel tar ju faktiskt slut nu, för ett år sedan visste jag inte ens om att jag skulle flytta någonstans, men nu har allt flytit på av ren automatik. Allt har liksom fallit på plats utan att jag tycker att jag ens har behövt anstränga mig så värst mycket. 

Det börjar liksom bli lite pirrigt. Det är inte fast i det att jag inte kommer att vara nära till mina syskon eller att jag och Ari kommer att påbörja ett långdistansförhållande. Jag tror inte ens att det är fast i det att jag skall flytta till grannlandet, jag har ändå familj och vänner där också. Dessutom kommer jag att komma en gång i månaden tillbaka till Helsingfors så på det sättet kommer det inte att gå någon nöd på mig. Mest handlar det nog om att jag skall påbörja något helt nytt, växa upp och 'göra det jag vill göra när jag blir stor'. Det är så oliiiiiiiidligt spännande.

Det skall bli så otroligt roligt att studera bildbehandling, jag har lekt med bilder i photoshop och andra program i över 10 år så det kommer att bli helt otroligt att få studera det och därefter också ha möjligheten att kunna göra karriär av det.

Hela flytten och tiden i Stockholm kommer jag att behandla här på bloggen bäst jag bara kan. Skall försöka återge vad skolan går ut på och hur min tid i Stockholm ser ut, kommer vara roligt att titta tillbaka på i ett senare skede. 

Nåväl, nu skall jag öppna för någon som köper några plåtburkar av mig och sen fortsätta med att röja undan.
På återhörande!

Publicerad 27.07.2017 kl. 20:39

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.