Första semesterdagen

Idag har jag min första egentliga semesterdag och jag börjar självfallet den med att rensa bland mina ägodelar inför flytten till Stockholm. Känns fortfarande väldigt avlägset att jag skall flytta från lägenheten som har varit mitt hem i 4-5års tid. Min hyresvärd har egentligen velat sälja lägenheten en längre tid men har inte velat slänga ut mig, vilket känns lite synd för om han skulle ha berättat detta för 1-2 år sedan så skulle jag gärna ha köpt den själv.

Relativt lite saker har jag ändå samlat på mig, och utrensningen har skett stegvis under några års tid. Exempelvis hade jag förr åtminstone tre ikeakassar med onödiga kläder, nu har jag lite över en med saker som jag känner mig osäker på att jag vill göra mig av med.

Nu är det bara att avgöra vad som förtjänas sparas i ett förråd, vad som skall slängas och vad jag egentligen behöver med till Stockholm. Det krävs att jag är sträng. Nåväl, nu fortsätter jag rensa!

Publicerad 03.07.2017 kl. 12:29

Äntligen visitkort!

I tre års tid har jag jobbat på ett tryckeri. Idag tryckte jag äntligen upp visitkort och ett häfte åt mig själv, passligt inför den antågande semestern och stundande flytten till Sverige.

Både visitkorten och häftet tryckte jag på 100% återvunnet papper av märket Cyclus, som dessutom råkar sig vara ett av mina favoritpapper. Pappret har en varm grå ton och lever mera än vad ett "vanligt" papper gör. Rekommenderar verkligen!

Publicerad 29.06.2017 kl. 21:25

Rhododendron

Såg under midsommaren att det hade hänt något åt typ alla mina bilder på bloggen. Fatta irritationen när jag började söka upp felet och insåg att Photobucket numera skall ha 400€ i året om man vill fortsätta linka vidare sina bilder till en tredje part (om någon tror att jag har fel så rätta mig gärna).

Så medans jag sakteliga bojkottar Photobucket, överför mina bilder till Flickr och MANUELLT länkar om mina bilder så tycker jag att vi kan se på några bilder från en söndagspromenad i Rhododendronparken.

Tillsammans med tusentals andra Helsingforsbor så gick jag och Ari en söndag omkring i Rhododendronparken i Haga. Jag har aldrig hört om platsen förr, men det här året har jag sett bilder från platsen på alla slags sociala medier och beslöt mig för att jag också vill åka dit.

Ett hav av blommor. Jag var helt begeistrad.

Trots att han nog menar att han tyckte att det var vackert, så såg han inte riktigt lika uppspelt ut. Speciellt inte när jag ville ta ett porträtt av honom.

Brevid fanns det en park som var fylld med azaelor.

En god stund strosade vi omkring alla blomstrande buskar. tills det sedans var dags att dra sig vidare.De lär blomma ännu, så om någon har vägarna förbi Helsingfors och har lust att åka så rekommenderar jag verkligen det! Ta med en piknik på samma gång.

Publicerad 26.06.2017 kl. 20:36

Första känslan av sommar

Publicerad 18.06.2017 kl. 15:48

Miss Gay Finland 2017

Miss Gay Finland-tävlingen pågår. Miss Gay Finland är som namnet säger, en miss-tävling HBTIQ-personer och ordnas varje år för att stärka jämlikheten och uppmuntra alla att vara sig själva. Årets Miss Gay Finland krönas under pride-veckan i Helsingfors.

Miss Gay Finland gör varje år ett välgörenhets-samarbete och i år görs detta arbete tillsammans med HeSetas Together-grupper. De funkar som stöd för HBTIQ-asylsökande och flyktingar. Intäkterna från sms- omröstningen tillfaller Togethergrupperna. 

Nu är det här ju inte på något sätt ett reklaminlägg, men jag ville bara uppmärksamma hur bra tävling det här faktiskt är. Jag har inte ännu bestämt mig för vem jag skall rösta på, men alla är åtminstone bra kandidater! Ett bra gäng typer helt enkelt.

Jag är otroligt glad att jag fick vara med på ett hörn och fota finalisternas porträtt för i år. Check em out här!

 

Publicerad 17.06.2017 kl. 11:03

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 26 år, född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så flyttade jag nu vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.