Beställa kakan och lämna den kvar

En sak som jag stör mig något fruktansvärt på är när man i filmer och serier allt som oftast ser att en karaktär beställer en dryck eller mat i en restaurang och sedan lämnar det orört! Alternativt tar hen en liten bit av maten/drycken före hen stiger upp och går iväg.

Det skulle aldrig falla mig in att göra på motsvarande sätt. Först och främst: SVINN, och för det andra så är det ju så otroligt bortkastade pengar. 

Ni som är insatta i film och sånt, har ni någon förklaring på detta oerhört förgargelseväckande beteende?

Publicerad 14.08.2017 kl. 08:43

Jag hänger inte riktigt med

 


Juli är i princip över och min lägenhet har varit i ett flyttlimbo i snart en och en halv månad. Jag har ännu två veckor kvar på tryckeriet före jag har två veckor semester, som kommer att vara väldigt koncentrerade på flytt. Jag kommer att ta farväl av och tömma lägenheten på tavastvägen, föra första flyttlasset till vindsvåningen som kommer att vara mitt hem i Stockholm och föra resten av mina grejer till förvaring (som jag förstås är oerhört tacksam att Karin och Magnus hjälper till med). Därefter åker Ari och jag över någon gång mellan den 24-27 augusti och skolan börjar den 28 augusti.

Plötstligt blev allting så verkligt, om en månad börjar min skola och kommer att pågå i 2,5 år. Ett kapitel tar ju faktiskt slut nu, för ett år sedan visste jag inte ens om att jag skulle flytta någonstans, men nu har allt flytit på av ren automatik. Allt har liksom fallit på plats utan att jag tycker att jag ens har behövt anstränga mig så värst mycket. 

Det börjar liksom bli lite pirrigt. Det är inte fast i det att jag inte kommer att vara nära till mina syskon eller att jag och Ari kommer att påbörja ett långdistansförhållande. Jag tror inte ens att det är fast i det att jag skall flytta till grannlandet, jag har ändå familj och vänner där också. Dessutom kommer jag att komma en gång i månaden tillbaka till Helsingfors så på det sättet kommer det inte att gå någon nöd på mig. Mest handlar det nog om att jag skall påbörja något helt nytt, växa upp och 'göra det jag vill göra när jag blir stor'. Det är så oliiiiiiiidligt spännande.

Det skall bli så otroligt roligt att studera bildbehandling, jag har lekt med bilder i photoshop och andra program i över 10 år så det kommer att bli helt otroligt att få studera det och därefter också ha möjligheten att kunna göra karriär av det.

Hela flytten och tiden i Stockholm kommer jag att behandla här på bloggen bäst jag bara kan. Skall försöka återge vad skolan går ut på och hur min tid i Stockholm ser ut, kommer vara roligt att titta tillbaka på i ett senare skede. 

Nåväl, nu skall jag öppna för någon som köper några plåtburkar av mig och sen fortsätta med att röja undan.
På återhörande!

Publicerad 27.07.2017 kl. 20:39

Blixtvisit i Tallinn

Förra veckan åkte Melanie och jag över till Tallinn för en blixtvisit. 

Vi förundrades över den nya terminalen och började riktigt fundera på vem arkitekten kan vara för det var verkligen en snygg terminal.

Vi delade på en inte så fräsch räksallad och potatis med köttbullar på båten. Varefter vi sökte upp baren och köpte resans första skumvin för 2 euro styck.

Väl i Tallinn köpte vi en falska roséskumppa som vi drack upp på hotellrummet tillsammans med en påse cheeseballs.

När det var dags så drog vi oss inåt gamla stan.

Vi besökte NoKu bar som inte var den lättaste att hitta trots att den ligger på en rätt så aktiv gata i gamla stan. Gott vin hade dom åtminstone.

Atmosfären var det heller inget fel på.

Efter ett snabbt glas vin så drog vi oss mot Manna La Roosa som även den bjöd på en trevlig atmosfär, bra service och god mat. 

Nästa morgon besökte vi frukostbuffén före vi sedan uppsökte bassängerna och bastun som finns i hotellet vi bodde på. Otroligt det där med bastu och ett kallt bad efteråt. När huden är kall men man känner sig varm inuti, det är prima det. Efteråt kände vi oss trots allt uppfriskade om än lite omtöcknade.

Vi besökte det närliggande Linnahall.

Strosade omkring där och insöp utsikten.

Vi sökte upp ett café för att äta lunch före vi gick ombord på båten som tog oss tillbaka till Helsingfors. Vi var borta i lite på ett dygn och det kändes trots det som ett ypperligt sätt att kicka igång sin semester. Man slappnade av på ett annat sätt än vad vi skulle ha gjort om vi bara varit hemma.

Publicerad 17.07.2017 kl. 11:35

Miss Gay Finland 2017

På prideveckans onsdag var det dags för Miss Gay Finland finalen. Jag fotade ju finalisternas porträtt så det kändes mer än rätt att jag också skulle gå på finalen för att kolla vem som vann.

Efter jobbet kom jag hem och fixade mig från en relativt rutimuija till en rätt så representabel typ.

Alla sponsorer spelades upp som ett bildspel på två skärmar, så alltid nu som då så dök mitt namn ut. Hade helt klart inte tänkt på att konstatera att jag är fotograf i min sponstext - istället gjorde jag helt enkelt reklam för mig som människa.

Förra årets vinnare uppträdde med en sång före det var dags att presentera vinnarna. 


Finalen ordnades alltså på DTM. Vann gjorde Noora Kalpio som är söndagsskolelärare. Hon lär ha fått en drös med hatmail efter att hon vann. Jag kan fortfarande inte fatta varför folk bryr sig om andra människors sexuella läggning och att det skulle ha något som helst att göra med hur bra människa hen är. Att varje homosexuell behöver komma ut ur skåpet, om och om igen, men som heterosexuell cis-kvinna har jag aldrig behövt komma ut från något skåp typ en enda gång. Att det sedan finns idioter håller på Aito Avioliitto är helt utom min fattning. Och folk undrar om Prideveckan verkligen behövs i Finland år 2017.

Nåväl, efter finalen tog jag hastigast en buss hemåt och  förbereda mig för den nästsista arbetsdagen före semester del ett.

Publicerad 13.07.2017 kl. 10:48

Midsommaren

Midsommaren spenderades i Nykarleby, medans själva midsommarafton spenderades på en ö i en sjö med bastubad, mat och familj.

Publicerad 05.07.2017 kl. 10:43

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 26 år, född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så flyttade jag nu vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.