Caught in a Dream

Caught in a Dream. Pt.2

Jag drömmer väldigt mycket varje natt. Jag vet inte om det är ärftligt eller inte, men om det är så har jag ärvt drömvärlden från mamm miin. Detta är både på både gott och ont, eftersom det kan vara lite jobbigt att vakna när man just precis har levt ett helt annat liv under natten när hjärnan har processerat vad som hänt dagen innan. 

För några veckor sedan så påbörjade jag en foto- & montageserie för att fånga detta drömmandet som präglar vareviga natt, och den serien heter Caught in a Dream. Jag vet inte vart jag vill komma med den, och jag har ingen aning hur många bilder det kommer att bli, men det får ta sin tid.

Bilden ovan 

20.11.2017 kl. 22:42

Den kungliga rundan

När det var höstlovstider i slutet av Oktober så kom Karin, Magnus och Märtha och hälsade på mig till Stockholm. Förutom outlet-shopping, fika hos en klasskompis, tacos, thai och julfilmer, så fick helgen ett kungligt tema. Vi åkte nämligen ut till Drottningholm och kollade hur kungen och drottningen bor. Vi utforskade Djurgården där Karin och Magnus spottade Prins Carl Philip och hans fru. Sist så avrundade vi i Hagaparken där Prinsessan Victoria bor i Haga slott. 

Jag har aldrig tänkt på det förr, men det här med kunglighet är ju så otroligt långt från vad man är van vid i Finland. Det känns sjukt att tänka att kungahuset i sina tider har låtit bygga enorma slott och parker och festat och levt gott. När vi gick omkring i slottsparken slog det mig sådär påriktigt hur ungt land Finland faktiskt är med sina 100 självständiga år på nacken.

Nåväl, här kommer iallafall ett litet plock från den helgen och vår kungliga runda.

 

16.11.2017 kl. 19:18

Distansförhållande

För några veckor var Ari på besök här i Stockholm. Vi chillade och kollade på film och serier, strosade omkring på gatorna, åt på TGI Fridays och blev besvikna, åt på Lily's Burgers och blev INTE besvikna, åkte ut till Björnö för att komma lite närmare naturen. besökte Fotografiska, drack kaffe och annat som man bör göra. 

För oss så har början på vårt distansförhållande börjat rätt så smärtfritt. Jag har haft fullt upp med att komma in i mina nya rutiner och Ari har haft fullt upp med det som han håller på med. Jag vill ju inte säga att det är en dans på rosor, för det är ju verkligen rätt så irriterandenär man börjar sakna den andra och kommer på att det troligen är tre veckor tills man träffas nästa gång. Men som sagt så har det inte varit ett problem än så länge, oftast tar jag bara en vecka i taget eftersom de ändå flyger fram.

Avståndet mellan Stockholm och Helsingfors är ju verkligen inte långt, så det är inga större svårigheter att ta sig över heller om det verkligen tryter till. En delorsak till varför jag tror att det har gått så pass smärtfritt för oss, är att vi inte har bott tillsammans tidigare och inte ens i samma stad. Det skulle säkert ha varit mycket svårare att vänja sig vid distansförhållandet om vi hade varit tvugna att flytta från varandra helt. Nu blev vårt avstånd bara lite längre.

Dessutom så tror jag att det är helt nyttigt att man får sakna varandra en liten stund.

29.10.2017 kl. 22:36

Gamla stan

 

Gamla stan är ju verkligen en otroligt vacker stadsdel och jag har full förståelse för varför den är fylld med turister. Så otroligt charmigt med kullerstensgatorna och alla små gränder som bara har någon enstaka meter mellan husväggarna. 

18.10.2017 kl. 16:01

Världens Barn

Jag har lyxen att ha en drös av fina vänner. En av dessa har jobbat med Världens Barn och kunde själv inte gå på galan som sändes i fredags, istället gav hon biljetten åt mig så att den inte skulle gå till spillo.

Så i fredags drog jag iväg till SVTs studio och satt i publiken, det var rätt så intresssant att se hur en livesändning går till bakom kulisserna och att fatta hur mycket jobb som faktiskt ligger bakom allt.

Bland annat så uppträdde Zara Larsson, Carola, Oskar Linnros och Mando Diao med varsin låt. Insamlingen slutade förövrigt på över 50 miljoner kronor som går oavkortat till de som verkligen behöver det. 

En trevlig upplevelse överlag.

11.10.2017 kl. 12:57

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.