Mål för 2018

Foto: Karin

2018, nytt år och nya mål. Som jag i början av förra året skrev, så är jag inget vidare för att sätta upp nyårslöften, men mål är något som jag kan tycka att passar bättre. Mål är något som man hoppas att man skall kunna få avklarade utan att det skall kännas som det är pakkopå utan främst något att sträva efter.

 • Fortsätter på mitt mål från förra året: börja fotografera mera för mig själv. Jag har inte fotograferat till vardags på vad som känns som en evighet, så jag vill gärna börja plocka upp min kamera och bygga upp ett arkiv igen, samt att det ger mig möjlighet att utvecklas som både fotograf och retuschör.

  I en kreativ utbildning är det dessutom till stor nytta att hålla igång kreativiteten så om inte annat, så kan jag åtminstone ha det som en morot.
   
 • Satsa mera på att kunna frilansa som retuschör. Retusch är vad jag främst vill jobba med, så målet är att kunna försörja mig själv på det. Studerar ju i och för sig ännu i två år, men man kan ju åtminstone ta några steg åt rätt håll.
   
 • Känna mig fräschare överlag, jag har haft allt för många stunder där jag inte kännt mig på topp ur en fräschhetssynvinkel. Tänker många ansiktsmasker, återfuktande såsom exfolierande, dricka vatten och typ sallad istället för extempore fiskpinnsmiddag. Någon slags motion skulle väl också vara på sin plats.
   
 • Har varit lite lat vad det gäller matlagning under hösten, men jag vill gärna skylla på att den bakomliggande orsaken är för att jag inte haft en ugn hemma. Så med det sagt så vill jag bli aktivare på matlagningen och igen börja äta mera enligt vad och hur min diet rekommenderar mig att äta.
   
 • Det här är kanske det mest specifika målet. Att uppdatera min dator med ny hårdskiva och mera RAM-minne. Just nu så kan jag inte ha Photoshop och internet öppet samtidigt för då laddar den oftare än vad jag kan jobba med den. Måste blir smidigare än så för annars kommer jag småningom slänga den i väggen av ren och skär ilska.

 

Det tycker jag att kan räcka? Jag återkommer till den här listan om ganska exakt ett år, så får vi se hur det sist och slutligen gick med punkterna. Tills dess!

05.01.2018 kl. 13:39

Mål för 2017, avklarade eller ej?

 

I början av 2017 satte jag upp några mål för hur mitt kommande år skulle se ut, nu har det har blivit dags att se om jag lyckades uppnå mina mål.

 •  Ha ett socialare privatliv och ta tid för att umgås med mina vänner. Dom är så kiva så varför skulle jag INTE umgås med dem? 

  Tycker att jag lyckades med denna punkt. I och med flytten till Stockholm så känns det som att jag verkligen har haft ett socialare privatliv i och med att min vanliga umgängeskrets inte har varit tillgänglig.

   
 • Fortsätta med aktivt matbloggande. Jag vill bli ännu bättre på matfotografering och uppfinningsrik när det kommer till matlagning.

  Detta blev lite på hälft i och med att jag flyttade utomlands och både Melli och jag haft mycket att göra under hösten. Men förtrösta ej för Ärtyvät Ämmät lever fortfarande, om än i lite lugnare takt.

   
 • Shopstop fram till sommaren. Under hösten har typ alla mina extra pengar gått till uppdatering av min (främst vinter)garderob - med ytterst bra resultat. Under våren skall jag betala bort skulder, spara till eventuell resa och överlag bara spara. Ser väldigt mycket fram emot detta. 

  Vad jag kommer ihåg så misslyckades jag nog på den här fronten men det var troligtvis ett tappert försök! Dessutom kompleterade jag med en shopstop i november som lyckades till kanske 99%, om man bortser från några julklappar.

   
 • Rensa ytterligare bland mina saker som jag inte använder. 

  Ack ja så det har rensats. När jag flyttade så sålde / slängde / skänkte jag bort oändligt med saker. Nu är det som jag inte har i Stockholm i fyra stora lådor i Ingå, samt någon enstaka möbel. Blev dessutom så ivrig att jag slängde bort saker som jag egentligen fortfarande skulle behöva och därmed borde inskaffa pånytt.

   
 • Försöka att fota på mer vardaglig basis igen, jag saknar att ha ett arkiv att titta tillbaka på. I samma veva skulle jag kanske få en mer aktiv blogg (den eviga drömmen). 

  Här misslyckades jag nog också, nytt försök 2018!

 

Generellt sätt så var det väl en rätt så bra lista som jag hade satt ihop för 2017. Vissa missöden skedde det tydligen med mål som inte blivit uppfyllda, men det är inget som jag anklagar mig själv för. Vi blickar framåt och tar nya tag för 2018, så får vi hoppas på bättre tur den här gången.


 

02.01.2018 kl. 11:36

Miss Gay Finland 2017

Miss Gay Finland-tävlingen pågår. Miss Gay Finland är som namnet säger, en miss-tävling HBTIQ-personer och ordnas varje år för att stärka jämlikheten och uppmuntra alla att vara sig själva. Årets Miss Gay Finland krönas under pride-veckan i Helsingfors.

Miss Gay Finland gör varje år ett välgörenhets-samarbete och i år görs detta arbete tillsammans med HeSetas Together-grupper. De funkar som stöd för HBTIQ-asylsökande och flyktingar. Intäkterna från sms- omröstningen tillfaller Togethergrupperna. 

Nu är det här ju inte på något sätt ett reklaminlägg, men jag ville bara uppmärksamma hur bra tävling det här faktiskt är. Jag har inte ännu bestämt mig för vem jag skall rösta på, men alla är åtminstone bra kandidater! Ett bra gäng typer helt enkelt.

Jag är otroligt glad att jag fick vara med på ett hörn och fota finalisternas porträtt för i år. Check em out här!

 

17.06.2017 kl. 11:03

Hälsningar från Afrika

Här sitter jag nu. I Nairobi, Kenya. Vi kom fram förra tisdagen på kvällen och kommer hem på torsdag på dagen. Vilken upplevelse det har varit! En helt annan kultur, helt annat klimat, nya intryck och nya upplevelser.

Över veckoslutet åkte vi till Amboseli National Park på safari. Utanför vårt hotell såg vi elefanter, giraffer, zebror, vårtsvin, kameler med mera. Det kändes lite otroligt att dessa djur, som man endast sett på zoo tidigare, går fritt omkring här. Det är här de hör hemma och det här är det enda rätta stället att kolla på dem.

Nu skall jag äta morgonmål. På återhörande!

17.04.2017 kl. 09:47

Roliga frilansuppdrag

Jag frilansar ju som fotograf alltid nu och då, numera fotograferar jag även mat åt Foodora. Vilket ju självklart är oerhört roligt. Väldigt krävande, men absolut lika givande och lärorikt. Hittills har jag haft två fotograferingar på två olika restauranger och har lärt mig otroligt mycket om matfotografering under dessa stunder. Nästa vecka har jag två fotograferingar för Foodora och ännu en tredje eventfotografering för ett förbund. Är oerhört tacksam över att jag verkligen har möjligheten att kunna frilansa och flytta omkring mina timmar på tryckeriet. Skulle jag ha något annat jobb så skulle detta ju inte vara möjligt. 

Bilden ovan är tagen i Esbo brevid Iso Omena efter förra matfotograferingen. Vem kunde ha trott att en motorled också skulle se bra ut i ett vårigt motljus. 

 

01.04.2017 kl. 11:27

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.