Friläggning av katt.

Under de senaste två veckorna så har vi haft friläggning i skolan. Känns som det inte har kommit en sekund för sent för det har ofta känts som att maskningar och lagermaskar överlag har varit något som jag inte har haft under kontroll så pass bra.

Den sista uppgiften i workshoppen var att frilägga en katt och sätta in den mot en ny bakgrund, katthåren skulle bevaras och man skulle sätta in en skugga. Bilden skulle också vara reklamig och kontrastig. Vanligtvis brukar jag göra väldigt neutrala bilder så det var roligt att trycka på lite extra den här gången.11.05.2018 kl. 11:25

Det stora Barcelonainlägget, del 3

Det tredje och sista inlägget som kommer att behandla skolresan till Barcelona. 

I tur och ordning tog vi oss alla till kaktusparken som ligger vid Monjuïc. Fin fotomiljö där omkring så jag förstår nog varför.

Min klasskompis Heida under en skön stund på Internationella skolornas takterass.

Gatuvy utanför studion som var hyrd för vårt bruk när vi var på plats.

Jag samarbetade med Viktor. Under två olika dagar fotograferade vi stilleben i studion för två olika företag. Ena företaget var Let's Pause, som säljer otroligt fina lampskärmar. Jag behöver en sådan lampskärm i framtiden.

De har också en ny produkt, som är den här fina bollyktan som man kan ta med sig på picknick eller nåt.

Känner lite ett behov av att ha en sån här också eftersom den var så otroligt mysig. Kanske någon gång i framtiden.

Efter våra fotograferingar så brukade vi sätta ner oss och luncha. Här på ett vietnamesiskt ställe med otroligt god mat. 

Det som ju också var kul med resan var att jag fick träffa Nuría. Vi jobbade tidigare tillsammans i Helsingfors men hon flyttade tillbaka till Spanien / Barcelona för ett år sedan.

En av de bästa sakerna var ju helt klart att kunna få en känsla för hur sommar känns som. När vi kom tillbaka till Stockholm så behövde man inte ens börja använda vinterskorna mer. 


Det var helt okej att sitta där i solnedgången och dricka skumppa med bra typer. Jag klagar verkligen inte.

06.05.2018 kl. 19:36

Det stora Barcelonainlägget, del 2

Andra delen i Barcelonainläggen kommer här, och det här inlägget handlar om en enda dag av turistande. Vi bestämde oss för att besöka Monjüic och amifteatern som ligger där.

Det är något speciellt med att röra sig med en grupp fotografer. Alla stannar helatiden upp och fotar det enda och det andra och alla har förståelse för det. Just av den orsaken så går det också väldigt långsamt framåt, hehe.

Runtomkring amfiteatern fanns det suveräna fotoställen.

Och utsikten var det heller inget fel på.

I och med att alla fotar, så måste man också ibland ställa upp som modell ibland.

En av mina fina klasskompisar; Linnea!

Och en till av dom där fina klasskompisarna; Elin!


Småningom så en del av oss vidare mot nya äventyr.

Men först ville vi äta något.

Efter maten delade vi oss ytterligare upp i två grupper. Några for ner mot stranden medan en del av oss åkte upp mot Tibidabo.

Precis när vi kom fram så började det regna, men det gjorde utsikten rätt så mäktig.

Men när det väl började ösa ner så gick vi in till restaurangen som ligger uppe vid Tibidabo för att äta tapas.

Efter någon timme skringade molnen sig och det slutade regna.

Jag tycker att det är så otippat att ett tivoli har byggts precis brevid kyrkan. Inget fel med det, men det känns som sagt bara lite otippat.

30.04.2018 kl. 13:51

Det stora Barcelonainlägget, del 1

Tillsammans med mina klasskompisar spenderade vi lite på två veckor o i Barcelona i mars.


På flygresan dit drack vi lite vin, sov, kollade på film, snackade, och vad som nu hör därtill.


Jag konstaterade att det var aningensvårt att veta var vattnet tog slut och land tog vid. Visserligen fattar man ju hur det ligger till, men det var ändå fint. 


Vår resa i Barcelona var alltså ett samarbete med Fotoskolan STHLM, internationella skolorna och Erasmus+. Vi var sammanlagt 36 elever på plats. Tillsammans med en fotograf (+ bildbehandlare då alltså) skulle vi under två veckors tid planera och fotografera material för lokala företag i Barcelona. Tillsammans med Viktor fotograferade, styleade, roadade och allt som hör därtill, produkter för de spanska företagen La Oca och Let's Pause.


Första kvällen på plats styrde vi stegen tvärs över gatan till Rosa Negra för några mojitos och pina coladas.


Någon timme senare var det dags att dra sig hemåt mot Sagrada. Vi bodde hos värdfamiljer, tillsammans med tre klasskompisar bodde vi hos Rosa Maria. Sötaste tanten någonsin men allt för stort fan av halvfabrikat.


På hemvägen tog vi en titt på Sagrada Familia. Ofattbart stor alltså.


Min klasskompis Heida.

Nästa dag sken solen, vilket var en trevlig överraskning till snöstormen som rådde i Stockholm samma dag som vi åkte. Eller egentligen så var det inte en snöstorm, alla bara krockade för att folk inte fattat att sätta på vinterdäck.Den första helgen var vi en hop klasskompisar som gick in i Sagrada Familia. Man fick en tidpunkt som man kunde gå in, så vi satte oss på ett café brevid kyrkan för att få tiden och gå.


Väldigt sällan som jag ids lägga mina pengar på turistattraktioner där man måste köa i timtalet, men det här var verkligen värt det.


Av alla bilder som jag tog inifrån Sagrada Familia så kan inte någon av bilderna visa hur mäktigt det var där inne.


Och fönstren reflekterade ett färgspel.


När det besöket var över så tog vi oss ett kvarter uppåt för att äta pizzaslize för 2,5€.

23.04.2018 kl. 23:33

Glasfriläggning - Absolut Vodka

Den här veckan har vi hållet på med glasfriläggning i skolan, vilket jag var helt i esse för eftersom det känns som något som man verkligen kommer att ha nytta av. Vi började på måndagen med en genomgång hur man skall bygga upp sin photoshopfil för att kunna få till en bra friläggning och vår lärare visade oss några metoder och tekniker. Efter det så fick vi en bild på en Absolut Vodka flaska som var fotad i en studio mot vit bakgrund. Därefter sökte vi upp bilder som kunde funka som bakgrund, jag valde att köra på en rymdbild, eftersom varför inte, och här skådas mitt slutreslutat. Absolut Nebula Vodka.Det som också varit så otroligt roligt med den här uppgiften är att man verkligen ser hur duktiga alla i klassen är. Hittills har vi varit mest fokuserade på att allt ska se så verkligt som möjligt ut. Så det här känns som det här har varit första uppgiften som vi verkligen får vara kreativa och överdriva.

När jag hade gjort färdigt bilden så ville jag göra en ny variant som jag kallar för Absolut Investigation Vodka. Bakgrundsilden hittade jag på på internet, flaskan är den samma som i bilden ovan och lampan är egentligen bara några former som jag ritat in.

25.01.2018 kl. 12:45

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.