Glasfriläggning - Absolut Vodka

Den här veckan har vi hållet på med glasfriläggning i skolan, vilket jag var helt i esse för eftersom det känns som något som man verkligen kommer att ha nytta av. Vi började på måndagen med en genomgång hur man skall bygga upp sin photoshopfil för att kunna få till en bra friläggning och vår lärare visade oss några metoder och tekniker. Efter det så fick vi en bild på en Absolut Vodka flaska som var fotad i en studio mot vit bakgrund. Därefter sökte vi upp bilder som kunde funka som bakgrund, jag valde att köra på en rymdbild, eftersom varför inte, och här skådas mitt slutreslutat. Absolut Nebula Vodka.Det som också varit så otroligt roligt med den här uppgiften är att man verkligen ser hur duktiga alla i klassen är. Hittills har vi varit mest fokuserade på att allt ska se så verkligt som möjligt ut. Så det här känns som det här har varit första uppgiften som vi verkligen får vara kreativa och överdriva.

När jag hade gjort färdigt bilden så ville jag göra en ny variant som jag kallar för Absolut Investigation Vodka. Bakgrundsilden hittade jag på på internet, flaskan är den samma som i bilden ovan och lampan är egentligen bara några former som jag ritat in.

Publicerad 25.01.2018 kl. 12:45

Caught in a Dream

Caught in a Dream. Pt.2

Jag drömmer väldigt mycket varje natt. Jag vet inte om det är ärftligt eller inte, men om det är så har jag ärvt drömvärlden från mamm miin. Detta är både på både gott och ont, eftersom det kan vara lite jobbigt att vakna när man just precis har levt ett helt annat liv under natten när hjärnan har processerat vad som hänt dagen innan. 

För några veckor sedan så påbörjade jag en foto- & montageserie för att fånga detta drömmandet som präglar vareviga natt, och den serien heter Caught in a Dream. Jag vet inte vart jag vill komma med den, och jag har ingen aning hur många bilder det kommer att bli, men det får ta sin tid.

Bilden ovan 

Publicerad 20.11.2017 kl. 22:42

Jurabergen
Som jag nämnde tidigare så är jag insnöad på att göra porträttmontage. Grundbilden är tagen i Jurabergen för några år sedan. Jag hyser en förkärlek till berg.
Publicerad 07.11.2016 kl. 21:44

Månaden som gick

Imorgon är det november igen fast november 2015 inte alls känns så värst avlägset. Tiden går så snabbt nuförtiden hörni. Iallafall, här kommer en tillbakablick på månaden som gick. Åtminstone en liten del av den.


I slutet av september lanserade jag och Melanie vår fodmap-matblogg Ärtyvät Ämmät. Så under den senaste tiden har mitt liv varit mer matkoncentrerat än tidigare.

Tydligen så har jag åkt bil genom ett höstigt Berghäll i något skede.

Har firat Märthas treårsdag.


Festat till den några gånger och träffat nya bekantskaper och vänner. Påtal om att festa till det, så före jag började med fodmap-dieten så var mina krapulan rätt så olidliga oavsett hur lite jag än druckit. Efter att jag undvikit öl och äppelcider (som har höga fodmap-värden) så har jag kommit undan med endast typ en släng av illamående och lite huvudvärk. Slut på anekdot.

Det har märkbart blivit mörkare på morgonen.


Någon gång har jag tydligen sminkat till mig riktigt ordenligt, som ju är riktigt roligt nu och då.


Har agerat assistent åt Karin, som denna gång tog oss upp på Kasberget i Pojo.


Har spenderat en dag i Stockholm med Karin och Essi. Riktigt såndär hederlig dag med lite shopping, cafébesök och sedan tacos hemma hos kusin.

Nästa dag hoppade vi på Viking Grace tillbaka mot Finland. Spabesök, buffetlunch, tupplur och tv-tittande.

Föga överraskande har jag svept omkring på tryckeriet med en kaffekopp i handen och en ljudbok i öronen. Lyxen att ha ett jobb var man kan lyssna på ljudbok på samma gång som man jobbar. Har snart betat av ungefär 20 ljudböcker på två månader. Rekommenderar varmt!


Mellan packandet av affischer, sammaställande av visitkort, layoutjobb, kollande av dubbelsidighet, vikande av flyers och tryckandet av broschyrer så har jag nu och då ställt mig framför fönster och kollat på hur hösten framskridit. Speciellt körsbärsträden har varit fina att se på när de blir riktigt skrikigt röda under hösten.

Publicerad 31.10.2016 kl. 20:37

Porträttmontage

Jag har verkligen fastnat för att bygga olika slags porträttmontage i photoshop. Det ger en viss stämning till bilder som annars aldrig skulle komma till användning.Här är grundbilderna till det ovanstående montaget. Var för sig är de inte riktigt så mycket att ha, men tillsammans gjorde de ju en riktigt trevlig slutprodukt. Tyvärr är bakgrunden i självporträttet grå, om bakgrunden skulle ha varit vit så skulle trädet endast synats på mig och bakgrunden skulle ha förblivit vit. 

Nåväl, såna här bilder är ju rätt så inne just nu, men helt förståerligt, de är roliga att göra och med rätt bildkombination så kan man nå riktigt huisiga slutresultat.

Publicerad 18.10.2016 kl. 00:15

 

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 27 år. Född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så har jag flyttat vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.