Första känslan av sommar

Publicerad 18.06.2017 kl. 15:48

Miss Gay Finland 2017

Miss Gay Finland-tävlingen pågår. Miss Gay Finland är som namnet säger, en miss-tävling HBTIQ-personer och ordnas varje år för att stärka jämlikheten och uppmuntra alla att vara sig själva. Årets Miss Gay Finland krönas under pride-veckan i Helsingfors.

Miss Gay Finland gör varje år ett välgörenhets-samarbete och i år görs detta arbete tillsammans med HeSetas Together-grupper. De funkar som stöd för HBTIQ-asylsökande och flyktingar. Intäkterna från sms- omröstningen tillfaller Togethergrupperna. 

Nu är det här ju inte på något sätt ett reklaminlägg, men jag ville bara uppmärksamma hur bra tävling det här faktiskt är. Jag har inte ännu bestämt mig för vem jag skall rösta på, men alla är åtminstone bra kandidater! Ett bra gäng typer helt enkelt.

Jag är otroligt glad att jag fick vara med på ett hörn och fota finalisternas porträtt för i år. Check em out här!

Publicerad 17.06.2017 kl. 11:03

Vårens lediga tid

En tillbakablick på vad jag har haft för mig under våren, förutom jobbat, varit ett varv till Kenya och ett varv till Stockholm på inträdesprov. Nå, här är åtminstone en inblick i den lediga biten av våren.

Vi tog med en termos och drack vårt kaffe i Hermannin Puisto.

Väskan köpte jag i Nairobi.

Den här typen följde med mig från ett loppis i vintras. Kunde inte motstå fastän Ari inte alls kan förstå varför jag köpt den.

 
På morsdag mötte jag upp Melanie i vinterträdgården för att checka läget. Hade aldrigt varit där förut så det var verkligen på tiden!
 
 
 
 
 
En annan dag mötte jag upp Skinka och Karkki för en kväll på stan.
 
 
 
 
 
Det kändes som det typ var någon festival i staden för det var massor av människor i rörelse och hände något i varje hörn.
 
Vi satte oss på Allas terass en stund. 
 
Och senare körde Skinka och jag ut till Drumsö för ett litet cruis som på gamla goda tiden!
 
Åt en dag lunch med Skinka under de blommande körsbärsträden som syns från mitt jobbfönster. Värda att besöka även på hösten då de är helt gylleneröda!
 
En lördag fotade jag finalisterna till Miss Gay Finland.
En annan dag åkte jag till Träskända eftersom att Ari fyllde åt.
 
Vi gjorde inget speciellt, men åtminstone satt vi på en brygga en stund.
 
Förra veckan när det flög omkring flygplan i Helsingfors så försökte jag och Melanie följa med från mitt fönster. Gick ändå helt bra.
 
Några andra kvällar har jag kollat på solnedgången istället.
 
Att sånt.
Publicerad 16.06.2017 kl. 20:49

Roliga frilansuppdrag

Jag frilansar ju som fotograf alltid nu och då, numera fotograferar jag även mat åt Foodora. Vilket ju självklart är oerhört roligt. Väldigt krävande, men absolut lika givande och lärorikt. Hittills har jag haft två fotograferingar på två olika restauranger och har lärt mig otroligt mycket om matfotografering under dessa stunder. Nästa vecka har jag två fotograferingar för Foodora och ännu en tredje eventfotografering för ett förbund. Är oerhört tacksam över att jag verkligen har möjligheten att kunna frilansa och flytta omkring mina timmar på tryckeriet. Skulle jag ha något annat jobb så skulle detta ju inte vara möjligt. 

Bilden ovan är tagen i Esbo brevid Iso Omena efter förra matfotograferingen. Vem kunde ha trott att en motorled också skulle se bra ut i ett vårigt motljus. 

 

Publicerad 01.04.2017 kl. 11:27

Ett väskinnehållLåt oss ta en titt på mitt väskinnehåll! Jag varierar mellan denna marimekkoväska och en kånken-ryggsäck, känner att jag skulle behöva en axelväska som storleksmässigt ligger någonstans mellan dessa två. Dock har jag lite svårt att hitta väskor som faller mig helt i smaken, så det är inte så väldigt lätt hänt. Marimekkos väskor brukar oftast gå hem men priset brukar ofta förhindra mig från att köpa en. 

Innehållet var det ja. Allt finns inte alltid med, men detta är min utgångsbas:

  • Nycklar. Måste alltid trippelkolla att jag har nycklarna med mig. Inte för att jag så ofta låst ut mig, mest för att jag är rädd för att det skulle hända.
  • Plånbok. Denna plånbok har jag haft rätt så länge, från Marimekko. Ursprungligen så såg den ut såhär, men det gick tråkigt nog överraskande snabbt över.
  • Hörlurar. Sladden är klädd i typ och själva hörluren är i trä, skadar ju inte heller att själva silikonbiten är turkos. Dessa byts ut rätt så ofta för titt som tätt så går de sönder, väljer också oftast bort mina stora hörlurar för de är så osmidiga att bära runt på.
  • Mjölksyretabletter. Man vet inte när man behöver en lite extra boost av mjölksyra, bra för magen vetni. Borde bara hitta en mycket mindre ask så att jag inte dagligen behöver bära omkring på 100 tabletter.
  • Pastiller i en plåtask. Barkelys är mitt favoritmärke men jag vet inte var de säljs mera, en tid fanns det att köpa i Ärrän men de slutade sälja dom :( Nu fyller jag istället bara på med mynthon. Mycket bättre att ha dem i en plåtask för då faller de inte ut i väskan som de annars alltid gör.
  • Telefon. Inget vidare att notera här.
  • Påfyllbar vattenflaska. Vem behöver nu inte dricka vatten lite nu och då. Denna är av märket Sigg och har hängt med mig i typ två år.
  • Något ätbart. Man vet aldrig när hungern slår till. Tyvärr brukar jag ibland glömma bort att jag har en banan i väskan och hittar en först efter X antal dagar när den har förvandlats till mos.
  • En påse. Även denna är Marimekko. I den brukar jag ha min kalender, ett till anteckningshäfte, en penna, hårband/spännen och läppomada.
  • Utöver det så brukar det också ofta hänga med en tygkass ifall jag råkar ha vägarna förbi en matbutik (vilket jag oftast har) och min kamera. Möjligen även solglasögon och fodralet till mina vanliga glasögon.
Publicerad 24.03.2017 kl. 20:00

Astrid Lindroos - 26 - HKI
astrid.lindroos@gmail.com

Jag är utbildad till tradenom men jobbar med produktionen på ett tryckeri och frilansar som fotograf. I bloggen delar jag med mig av vad som helst som faller mig in. Fotografier, vardagsbetraktelser, åsikter eller matbilder har hittills varit rätt så återkommande inlägg.


Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät. Vi har båda IBS, så alla recept utgår från FODMAP-dieten. Recepten är alltså alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.