Miss Gay Finland 2017

På prideveckans onsdag var det dags för Miss Gay Finland finalen. Jag fotade ju finalisternas porträtt så det kändes mer än rätt att jag också skulle gå på finalen för att kolla vem som vann.

Efter jobbet kom jag hem och fixade mig från en relativt rutimuija till en rätt så representabel typ.

Alla sponsorer spelades upp som ett bildspel på två skärmar, så alltid nu som då så dök mitt namn ut. Hade helt klart inte tänkt på att konstatera att jag är fotograf i min sponstext - istället gjorde jag helt enkelt reklam för mig som människa.

Förra årets vinnare uppträdde med en sång före det var dags att presentera vinnarna. 


Finalen ordnades alltså på DTM. Vann gjorde Noora Kalpio som är söndagsskolelärare. Hon lär ha fått en drös med hatmail efter att hon vann. Jag kan fortfarande inte fatta varför folk bryr sig om andra människors sexuella läggning och att det skulle ha något som helst att göra med hur bra människa hen är. Att varje homosexuell behöver komma ut ur skåpet, om och om igen, men som heterosexuell cis-kvinna har jag aldrig behövt komma ut från något skåp typ en enda gång. Att det sedan finns idioter håller på Aito Avioliitto är helt utom min fattning. Och folk undrar om Prideveckan verkligen behövs i Finland år 2017.

Nåväl, efter finalen tog jag hastigast en buss hemåt och  förbereda mig för den nästsista arbetsdagen före semester del ett.

Publicerad 13.07.2017 kl. 10:48

Midsommaren

Midsommaren spenderades i Nykarleby, medans själva midsommarafton spenderades på en ö i en sjö med bastubad, mat och familj.

Publicerad 05.07.2017 kl. 10:43

Första semesterdagen

Idag har jag min första egentliga semesterdag och jag börjar självfallet den med att rensa bland mina ägodelar inför flytten till Stockholm. Känns fortfarande väldigt avlägset att jag skall flytta från lägenheten som har varit mitt hem i 4-5års tid. Min hyresvärd har egentligen velat sälja lägenheten en längre tid men har inte velat slänga ut mig, vilket känns lite synd för om han skulle ha berättat detta för 1-2 år sedan så skulle jag gärna ha köpt den själv.

Relativt lite saker har jag ändå samlat på mig, och utrensningen har skett stegvis under några års tid. Exempelvis hade jag förr åtminstone tre ikeakassar med onödiga kläder, nu har jag lite över en med saker som jag känner mig osäker på att jag vill göra mig av med.

Nu är det bara att avgöra vad som förtjänas sparas i ett förråd, vad som skall slängas och vad jag egentligen behöver med till Stockholm. Det krävs att jag är sträng. Nåväl, nu fortsätter jag rensa!

Publicerad 03.07.2017 kl. 12:29

Äntligen visitkort!

I tre års tid har jag jobbat på ett tryckeri. Idag tryckte jag äntligen upp visitkort och ett häfte åt mig själv, passligt inför den antågande semestern och stundande flytten till Sverige.

Både visitkorten och häftet tryckte jag på 100% återvunnet papper av märket Cyclus, som dessutom råkar sig vara ett av mina favoritpapper. Pappret har en varm grå ton och lever mera än vad ett "vanligt" papper gör. Rekommenderar verkligen!

Publicerad 29.06.2017 kl. 21:25

Rhododendron

Såg under midsommaren att det hade hänt något åt typ alla mina bilder på bloggen. Fatta irritationen när jag började söka upp felet och insåg att Photobucket numera skall ha 400€ i året om man vill fortsätta linka vidare sina bilder till en tredje part (om någon tror att jag har fel så rätta mig gärna).

Så medans jag sakteliga bojkottar Photobucket, överför mina bilder till Flickr och MANUELLT länkar om mina bilder så tycker jag att vi kan se på några bilder från en söndagspromenad i Rhododendronparken.

Tillsammans med tusentals andra Helsingforsbor så gick jag och Ari en söndag omkring i Rhododendronparken i Haga. Jag har aldrig hört om platsen förr, men det här året har jag sett bilder från platsen på alla slags sociala medier och beslöt mig för att jag också vill åka dit.

Ett hav av blommor. Jag var helt begeistrad.

Trots att han nog menar att han tyckte att det var vackert, så såg han inte riktigt lika uppspelt ut. Speciellt inte när jag ville ta ett porträtt av honom.

Brevid fanns det en park som var fylld med azaelor.

En god stund strosade vi omkring alla blomstrande buskar. tills det sedans var dags att dra sig vidare.De lär blomma ännu, så om någon har vägarna förbi Helsingfors och har lust att åka så rekommenderar jag verkligen det! Ta med en piknik på samma gång.

Publicerad 26.06.2017 kl. 20:36

Astrid Lindroos - 26 - HKI
astrid.lindroos@gmail.com

Jag är utbildad till tradenom och jobbar för tillfället på ett tryckeri, utöver det så frilansar jag som fotograf. Till hösten så skall jag flytta till Stockholm för studera bildbehandling på Fotoskolan STHLM.

I bloggen delar jag med mig av vad som faller mig in. Vardagsbetraktelser, fotografier, åsikter eller matbilder har hittills varit rätt så återkommande inlägg.


Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltså alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.