Gamla stan

 

Gamla stan är ju verkligen en otroligt vacker stadsdel och jag har full förståelse för varför den är fylld med turister. Så otroligt charmigt med kullerstensgatorna och alla små gränder som bara har någon enstaka meter mellan husväggarna.



 

Publicerad 18.10.2017 kl. 16:01

Första känslan av sommar

Publicerad 18.06.2017 kl. 15:48

Roliga frilansuppdrag

Jag frilansar ju som fotograf alltid nu och då, numera fotograferar jag även mat åt Foodora. Vilket ju självklart är oerhört roligt. Väldigt krävande, men absolut lika givande och lärorikt. Hittills har jag haft två fotograferingar på två olika restauranger och har lärt mig otroligt mycket om matfotografering under dessa stunder. Nästa vecka har jag två fotograferingar för Foodora och ännu en tredje eventfotografering för ett förbund. Är oerhört tacksam över att jag verkligen har möjligheten att kunna frilansa och flytta omkring mina timmar på tryckeriet. Skulle jag ha något annat jobb så skulle detta ju inte vara möjligt. 

Bilden ovan är tagen i Esbo brevid Iso Omena efter förra matfotograferingen. Vem kunde ha trott att en motorled också skulle se bra ut i ett vårigt motljus. 

 

Publicerad 01.04.2017 kl. 11:27

Nyårslöften

 

Egentligen så är jag inte så förtjust i klassiska nyårslöften såsom att man skall börja träna, äta nyttigt och allt såntdär. Men jag tycker ändå om konceptet med att ett nytt år medför en ny start och nya möjligheter. Nya mål för det nya året som gör att ens vardag möjligen blir snäppet bättre än tidigare år. Svårt att förklara, men kanske någon ändå fattar vart jag vill komma.

Här är åtminstone några mål som jag satt upp åt mig själv för år 2017:

  • Ha ett socialare privatliv och ta tid för att umgås med mina vänner. Dom är så kiva så varför skulle jag INTE umgås med dem?
  • Fortsätta med aktivt matbloggande. Jag vill bli ännu bättre på matfotografering och uppfinningsrik när det kommer till matlagning.
  • Shopstop fram till sommaren. Under hösten har typ alla mina extra pengar gått till uppdatering av min (främst vinter)garderob - med ytterst bra resultat. Under våren skall jag betala bort skulder, spara till eventuell resa och överlag bara spara. Ser väldigt mycket fram emot detta. 
  • Rensa ytterligare bland mina saker som jag inte använder. 
  • Försöka att fota på mer vardaglig basis igen, jag saknar att ha ett arkiv att titta tillbaka på. I samma veva skulle jag kanske få en mer aktiv blogg (den eviga drömmen). 

Känns som om ovanstående punkter inte borde vara totalt omöjliga. Nu skall jag koka en kopp te, på återhörande!

 

Publicerad 06.01.2017 kl. 14:30

Mitt eget företag

Äntligen har jag mitt eget företag! 

Jag har sagt det om och om igen; att jag måste grunda ett företag, men jag har inte fått till det före nu. Jag är fortfarande anställd på WhyPrint och det handlar inte heller om stora summor som kommer in, men det är helt enkelt så mycket skönare att kunna fakturera på ett smidigt sätt. Äntligen är jag egen företagare på sidan om. Det känns bra.

Så om någon behöver min hjälp med fotografering, bildredigering eller något annat roligt så kolla in min portfolio, som jag inte så värst frekvent uppdaterar, och tveka inte att skicka iväg ett mail om du kommer på några frågor!

Publicerad 22.11.2016 kl. 15:25

Kontakt: astrid.lindroos@gmail.com


Jag heter Astrid och är 26 år, född och uppvuxen i Karis, Raseborg. Vid 21 års ålder flyttade jag till Helsingfors för att studera företagekonomi och efter det började jag jobba på ett tryckeri, samt frilansa som fotograf. Efter sex fabulösa år så flyttade jag nu vidare till Stockholm på nya äventyr. Orsaken bakom detta landsförräderi är för att jag har påbörjat studier i bildbehandling vid Fotoskolan STHLM. I bloggen kommer jag mest att dela med mig av vardagliga betraktelser och hur livet fortskrider på andra sidan pölen, med inriktning på fotografi och bildbehandling.

 

Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.