Första känslan av sommar

Publicerad 18.06.2017 kl. 15:48

Roliga frilansuppdrag

Jag frilansar ju som fotograf alltid nu och då, numera fotograferar jag även mat åt Foodora. Vilket ju självklart är oerhört roligt. Väldigt krävande, men absolut lika givande och lärorikt. Hittills har jag haft två fotograferingar på två olika restauranger och har lärt mig otroligt mycket om matfotografering under dessa stunder. Nästa vecka har jag två fotograferingar för Foodora och ännu en tredje eventfotografering för ett förbund. Är oerhört tacksam över att jag verkligen har möjligheten att kunna frilansa och flytta omkring mina timmar på tryckeriet. Skulle jag ha något annat jobb så skulle detta ju inte vara möjligt. 

Bilden ovan är tagen i Esbo brevid Iso Omena efter förra matfotograferingen. Vem kunde ha trott att en motorled också skulle se bra ut i ett vårigt motljus. 

 

Publicerad 01.04.2017 kl. 11:27

Nyårslöften

 

Egentligen så är jag inte så förtjust i klassiska nyårslöften såsom att man skall börja träna, äta nyttigt och allt såntdär. Men jag tycker ändå om konceptet med att ett nytt år medför en ny start och nya möjligheter. Nya mål för det nya året som gör att ens vardag möjligen blir snäppet bättre än tidigare år. Svårt att förklara, men kanske någon ändå fattar vart jag vill komma.

Här är åtminstone några mål som jag satt upp åt mig själv för år 2017:

  • Ha ett socialare privatliv och ta tid för att umgås med mina vänner. Dom är så kiva så varför skulle jag INTE umgås med dem?
  • Fortsätta med aktivt matbloggande. Jag vill bli ännu bättre på matfotografering och uppfinningsrik när det kommer till matlagning.
  • Shopstop fram till sommaren. Under hösten har typ alla mina extra pengar gått till uppdatering av min (främst vinter)garderob - med ytterst bra resultat. Under våren skall jag betala bort skulder, spara till eventuell resa och överlag bara spara. Ser väldigt mycket fram emot detta. 
  • Rensa ytterligare bland mina saker som jag inte använder. 
  • Försöka att fota på mer vardaglig basis igen, jag saknar att ha ett arkiv att titta tillbaka på. I samma veva skulle jag kanske få en mer aktiv blogg (den eviga drömmen). 

Känns som om ovanstående punkter inte borde vara totalt omöjliga. Nu skall jag koka en kopp te, på återhörande!

 

Publicerad 06.01.2017 kl. 14:30

Mitt eget företag

Äntligen har jag mitt eget företag! 

Jag har sagt det om och om igen; att jag måste grunda ett företag, men jag har inte fått till det före nu. Jag är fortfarande anställd på WhyPrint och det handlar inte heller om stora summor som kommer in, men det är helt enkelt så mycket skönare att kunna fakturera på ett smidigt sätt. Äntligen är jag egen företagare på sidan om. Det känns bra.

Så om någon behöver min hjälp med fotografering, bildredigering eller något annat roligt så kolla in min portfolio, som jag inte så värst frekvent uppdaterar, och tveka inte att skicka iväg ett mail om du kommer på några frågor!

Publicerad 22.11.2016 kl. 15:25

Ett veckoslut

Jag försökte tappert att dokumentera mitt veckoslut, men det gick inte så värst bra, bildutbudet skulle ha kunnat vara mer digert. Däremot tror jag inte att någon egentligen går någon nöd, så vi nöjer oss med vad som faktiskt fastnade på bild.

På fredagkväll styrde vi (d.v.s. Ari och jag) upp med tacos och film. Ingendera av oss tycker egentligen så värst mycket om att göra något värrigare på fredag, efter en lång arbetsvecka så är det absolut skönast att bara varva ner istället.

På lördagen sov vi rätt så länge, när vi väl steg upp var det långt morgonmål på agendan. Sedan fotade jag lite till Ärtyvät Ämmät före det var dags att klä på sig.

Vi styrde stegen mot Kierrätyskeskus var jag hittade lite fotorekvisita. Hade dessutom satt ögonen på en skohylla på gratisavdelningen, men när jag sedan skulle gå efter den så hade någon annan snott den åt sig.


Därefter gick vi genom Hermanni för att gå till loppiset Metka som finns riktigt nära var jag bor. Om någon undrar så bor jag alltså i det där gula huset i mitten.

Vinteruniformen och överraskande rött hår.


När vi kom hem igen så drack vi varsin kopp glögg före det var dags för ishockey respektive pizzabingo.


Det var ju självfallet jag som gick på bingo. Jag har en tendens att ungefär alltid vinna när jag går på bingo, så det har gått så långt att folk buar efter mig när jag vunnit. Men jag klagar inte.


Idag kom Märtha och hälsade på medans Karin och Magnus behövde jobba lite. Efter att både Märtha och Ari gett sig av så har även jag jobbat och försökt få någon bot på de evigt råddiga bild-mapparna som jag har på datorn. Ett näst-intill omöjligt projekt.

Publicerad 13.11.2016 kl. 21:11

Astrid Lindroos - 26 - HKI
astrid.lindroos@gmail.com

Jag är utbildad till tradenom och jobbar för tillfället på ett tryckeri, utöver det så frilansar jag som fotograf. Till hösten så skall jag flytta till Stockholm för studera bildbehandling på Fotoskolan STHLM.

I bloggen delar jag med mig av vad som faller mig in. Vardagsbetraktelser, fotografier, åsikter eller matbilder har hittills varit rätt så återkommande inlägg.


Jag är en av de drivande krafterna bakom matbloggen Ärtyvät Ämmät, alla recept utgår från FODMAP-dieten som är anpassad för personer med IBS. Recepten är alltså alltid glutenfria, laktosfria, lökfria o.s.v.