Från rött till grått

Så otroligt länge har jag gnällt om min röda vägg. Hur trött jag är på den, hur ful den är och att jag skall nog måla den. I helgen fick jag äntligen väggen och mitt loft(eller förvaringsutrymme) målat, med hjälp av Ari. Det är ju ett sånt projekt som är jobbigt att börja med, eftersom man vet hur omständigt det är, men när man väl sätter igång så är det ju inte så farligt som man först tänkt sig. 

Jag är helt otroligt nöjd, lägenheten (rummet) är mycket ljusare och det enda som saknas är några tavlor, eventuellt hyllor, och sedan behöver jag inte skänka den där väggen en enda tanke på en god stund framöver. På återkommande!

 

Publicerad 30.08.2016 kl. 18:58

Semestervardagen

Semestern är över och det samma är den första jobbveckan. Här är en sammanfattning över vad jag egentligen gjort under en månads ledighet.

Jag har spelat ukulele, bland annat på mitt fönsterbräde under de allra varmaste dagarna.

Läst Peppes bok Livet & Patriarkatet på stranden.

Vi åkte upp till Nykarleby för att hälsa på släkt och vänner, på vägen stannade vi sedvanligen vid Jalasjärvi.

Vi åkte dessutom förbi Power Park, har inte åkt så många karuseller på länge. 

När vi ändå höll på åkte vi förbi Evijärvi före vi åkte ner mot södra Finland igen.

Många långa morgonmål i sängen.

Förberett Miilo inför bröllopet med en möhippa.

Varit på Sveaborg, som sommaren hör till.

Hängt med Skinka på en bakgård.

Och med Annika i Konepaja Bruno.

Hängt på en annan strand.

Besökt Borgbacken.

Besökt Borgbacken en gång till.

Tagit flyget till Stockholm ett veckoslut.

Terasshäng som avslutades med ett besök till Trädgården.

Hängt i Ingå och pysslat med Märtha.

Och ja, långa morgnar. En välbehövlig semester.

Publicerad 27.08.2016 kl. 19:40

Currygryta

Vet inte riktigt vad man skall kalla rätten så jag kallar den för currygryta, den är IBS-vänlig och helt vegansk.

Det tål att påminnas att detta är endast idé för recept och inte något som behövs följas till punkt och pricka. Det kan bara vara ganska jobbigt att komma igång med en FODMAP-diet, så jag hoppas att detta kan vara en hjälp åt någon att komma igång med sin diet.


Ingredienser som jag använde mig av: Paprika, morötter, zucchini, tofu, kokosmjölk, sambal oelek, koriander, curry, paprikapulver, soja och gårdagens ris.

Jag stekte först tofun i kokosolja tills ytan blev krispig. Därefter tillsatte jag grönsakerna och kryddorna. När också morötter mjuknat till lite så satte jag till vatten och lät det puttra en stund. Därefter kokosgrädden och gårdagens ris, lät allt värmas upp. Till sist klippte jag över färsk koriander.

Publicerad 25.08.2016 kl. 17:00

Fotomontage för bissebingo

Som det kanske framkom i ett tidigare inlägg så tycker jag att det är roligt att leka med montage i photoshop, det vill säga att klippa och klistra ihop olika bilder för att få en helt manipulerad bild. Det svåraste brukar kanske vara att få skuggor att passa ihop samt att få två bilder av olika kvalitet och skärpa att funka. Men övning ger ju färdighet!

För några år sedan gjorde jag den här redigeringen för bissebingo. Bilden är ett ihopklipp av min bror Erik och Turo, ledarna för bissebingon. Bilderna är tagna på samma gång med samma inställningar så det gjorde det hela lite lättare. Jag började med färgkorrigering så att hyn för båda matchade. Deras munnar är tydligen på olika höjd så för att göra det hela så smidigt som möjligt så använde jag mig av Eriks nedre tandrad och av Turos övre tandrad och klippte ihop dem sedan. Näsan och hårfästet mjukade jag upp med clone stamp. Skägget var kanske det svåraste eftersom det är så pass svårt att få en mjuk övergång för det, så jag förmörkade skägget så gott jag kunde och målade in några extra skäggstrån på "Eriks sida". Dessutom målade jag in bingokulor i glasögonen eftersom det var inför en bingokväll, så jag tyckte att det passade för situationen.

Till slut var det bara att klistra in fonten som Erik hade gjort. Några missar ser jag nu och några finslipningar som saknas, men överlag så är jag rätt så nöjd med slutresultatet. Jag har gjort en tidigare av mig och min kompis Skinka som också blev lite av en mindfuck.

Publicerad 18.08.2016 kl. 19:05

Morgonkaffe

Helt enkelt.

Morning coffee from Astrid Lindroos on Vimeo.

 

Publicerad 17.08.2016 kl. 12:55

Astrid Lindroos - 25 - HKI
astrid.lindroos@gmail.com

Jag är ursprungligen från Raseborg men är numera bosatt i Helsingfors. Tradenomutbildning har jag i bakfickan men jobbar som tryckare på ett tryckeri, dessutom frilansar jag som fotograf och retuschör.

I bloggen delar jag med mig av mina fotografier, vardagsbetraktelser samt tankar kring olika ämnen.

Jag har nyligen blivit diagnostiserad med IBS, så jag delar också med mig av receptideér och produkter som fungerar i enlighet med FODMAP-dieten.

-