Confessions of a babyface

Jag har skådat det första beviset på att även jag blir äldre. Upptäckten medförde sig en minimal ålderskris, eller inte så mycket ålderskris som en insikt om att man faktiskt inte blir yngre med åren.

Vad var beviset då? Det är såhär att jag har alltid haft en löjligt slät panna. Även om jag har rynkat min panna så har den fortfarande bara varit botox-slät. Numera, så uppstår det faktiskt små små rynkor när jag lyfter på ögonbrynen, även om de kanske mer är begynnelser till rynkor, men ändå. Den evigt släta pannan är inte evig längre, och den kommer aldrig att komma tillbaka.

Inte ens ett babyface förblir ett babyface.

Ett passande soundtrack:
 

Publicerad 22.02.2017 kl. 18:01

Återuppståndelsen

Det börjar väl bli dags för mig att återuppstå och säga några ord om brunchen som vi ordnade, orkar inte fixa några bilder ännu så de kommer i ett senare skede!

På fredagen fick vi låna min systers bil och vi åkte till tukkun för att köpa all mat. Maten är inte billigare på tukkun, men man har möjlighet att köpa mycket större mängder och där finns typ allt. På lördagen jobbade vi i ett stängt Deli Cafe Maya och förberedde allt som kunde förberedas. På söndagen infann vi oss på plats klockan 7 på morgonen för att laga det sista av maten och duka upp. 
 

Vi hade tre dukningar, klockan 10, 12 och 14. Jag måste säga  att allt gick helt över förväntningarna. Vi blev alla helt överväldigade av all den fina responsen som vi fick och många hoppades på att vi kommer att ordna igen (jag kan ju rekommedera att följa oss på facebook för vidare information om det..heheh). Klockan fyra stängde vi dörrarna och efter att vi städat undan allt så fick vi själva äntligen också äta av maten. 

När jag kom hem så var alla krafter helt slut och jag såg typ dubbelt. Men det var det värt!

Vi var ett helt otroligt bra team med Melanie och Paul. Hela processen har gått helt otroligt smidigt och proffsigt till. Alla har dragit sitt strå till stacken på det bästa sättet som man har kunnat.

Publicerad 02.02.2017 kl. 21:57

Nykarlebynejden

Förra veckoslutet spenderades i Nykarleby för att hälsa på mamm. Vanligtvis åker jag upp endast en gångper sommar, men nu när hon har flyttat dit så kommer det troligen bli lite fler besök. Kommer inte ihåg senast som jag har varit vintertid i Nykarleby. 

Det var ett väldigt stillsamt veckoslut. Vi drack kaffe, tog det lungt, Märtha var lite sjuk, Karin jobbade lite, jag fotograferade natthimlen och vädret visade sig överlag från sin bästa sida med -3 grader och snötäcke. Här är ett litet och väldigt vitt bildregn från det.

 

Publicerad 22.01.2017 kl. 10:19

Den totala materiella kärleken


Kompisbild med ugnen <3

Alltså materiell kärlek av högsta rang. Förrförra veckan ringde jag min hyresvärd och konstaterade att nu behövs det nog en ny ugn. Idag kom den hem till mig. Jag sitter brevid den, dricker en garage och läser bruksanvisning. Min mage pirrar lika mycket som när man som barn hade födelsedagskalas och väntade på att alla kompisar skulle komma så att man kunde börja det roliga. 

Min tidigare ugn var väldigt gammal. Hyresvärden har i några omgångar berättat att han har ägt den här lägenheten i ungefär 20 år och han har aldrig köpt en ny ugn hit, så den måste ha hört till den förra ägaren. Så den måste ha härstammat från 70-80talet, den var trots allt brun. 

Men den nya. Keramisk platta. Snabb. Den har inbyggd termometer. Den har timer. Den visar vad klockan är. Den pipar när något i ugnen/ på spisen är färdigt. Varmluft. Den kan tidsinställas. Alltså allt. ALLT. Vad en matbloggare behöver och inte behöver. 

Den totala materiella kärleken.

 

Publicerad 19.01.2017 kl. 20:06

Vegetarisk/vegansk low FODMAP brunch

Den sista söndagen den här månaden så ordnar vi en vegetarisk/vegansk low-FODMAP popup-brunch på Deli Café Maya i Rödbergen i Helsingfors. Eventet ordnas alltså av oss (oss som i Ärtyvät Ämmät) i samarbete med gamla kollegan och nuförtiden även matbloggaren Paul, hittas på A Brit in Helsinki.

Vi är helt i esse. En brunch som helt utgår från FODMAP-dieten och som DESSUTOM är vegetarisk/vegansk. Utöver det så har vi förstås planera hela menyn själva vilket ju är helt otroligt roligt. Plötsligt nästa veckoslut så kommer vi sen att stå där, förbereda och sist och slutligen på sönda så hålla i trådarna för vår första helt egna brunch. Spännande värre.

Vi har tre dukningar, kl.10:00, 12:00 och 14:00. "Tyvärr" så är det redan fullbokat kl.12:00 och kl.14:00 men om någon är intresserad så finns det fortfarande plats kl.10:00! Först till kvarn maler. Kolla in vårt facebookevent för mera information. Annars så lovar jag ett digert bildregn när det hela är över!

Publicerad 17.01.2017 kl. 20:11

Astrid Lindroos - 26 - HKI
astrid.lindroos@gmail.com

Jag är ursprungligen från Raseborg men bor numera i Helsingfors. Tradenomutbildning har jag i bakfickan och jobbar som tryckare på ett tryckeri, dessutom frilansar jag som fotograf och retuschör.

I bloggen delar jag med mig av mina fotografier, vardagsbetraktelser samt tankar kring olika ämnen.En matblogg som jag driver tillsammas med min kompis Melanie. Vi har båda IBS och delar med oss av recept som utgår från FODMAP-dieten.